BlogPost.Timpul.md

Bună dimineața, multpătimiți și trădați moldoveni!

 
Bloggeri / autori

Mihai Ghimpu

ghimpu.wordpress.com

Mihai Ghimpu este un politician din Republica Moldova. A fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 28 august 2009 – 28 decembrie 2010. Din 1998 este Președinte al Partidului Liberal, succesorul de drept al Partidului Reformei. A asigurat interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova, în urma demisiei lui Vladimir Voronin din data de 11 septembrie 2009.

 
 

Sărbătoarea scumpelor noastre doamne ne-a rupt întrucâtva pe noi, bărbaţii, măcar pe o zi, de la gândul despe viitorul nostru european… Pe mine, sincer vorbind, m-a sustras mai puţin, chiar dacă am participat la 2
evenimente: pe 7 martie la Concursul Miss Corjova, iar pe 8 martie la o partidă de popice (bowling), împreună cu cei mai buni liceeni şi studenţi liberali.
Sărbătoarea-i sărbătoare, dar situaţia creată de colegul fostei AIE-1 şi AIE-2, dl V. Filat, rămâne una strigătoare la cer. Vorbeşte frumos despre succesele obţinute în parcurgerea drumului european, dar ocupaţia lui principală ramâne a fi obţinerea puterii absolute (“toata Republica să devină verde”) şi înmulţirea averii acaparate, cu grav trafic de influienţă, contabandă, corupţie şi celelalte metode cunoscute de cei, care vin să obțină puterea în stat cu un scop premeditat – să se îmbogățească.

În sfârşit, multpătimiţii mei moldoveni, m-am convins şi eu că V. Filat este într-adevăr foarte “pragmatic”. Să vorbeşti zi şi noapte despre “succesele integrării europene” şi-n momentul decisiv pentru viitorul nostru european să-ţi trădezi poporul, după ce l-ai îmbătat cu vorbe dulci, o poate doar un trădător “pragmatic”.

Să-ţi etichetezi colegii de Alianţă timp de trei ani de zile, fără motive plauzibile (exact ca-n perioada de tristă amintire şi teroare comunistă din -37, 40-90), drept “duşmani”, “trădători de Patrie”, “aliaţi ai Rusiei”, “oameni de buzunar” (tot astfel de limbaj s-a practicat de către unii începand cu anii -88 -89, perioada luptelor decisive pentru limbă şi alfabet) doar pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la furtul banilor publici, destinaţi bătrânilor, părinţilor, copiilor, celor care trăiesc într-o sărăcie lucie, la fel, o poate face doar un “pragmatic” trădător.

Aceasta-i situaţia, acesta-i adevărul – am fost trădaţi cu toţii, stimaţi cetăţeni! Dar cel mai important este, că nu vrea “pragmaticul nostru” să se oprească aici; de fapt, nu poate, fiindcă “înaltele” ordine aduse cu vântul dinspre est nu se discută, ci se execută; el insistă în continuare să fie Prim-ministru şi nu e greu de înţeles de ce: pentru că doar având funcţii cheie în stat îţi poţi trăda poporul, nu prăşind în sudoare acest multpătimit pământ. Iată pentru cine munciţi, iată pentru cine aţi votat Dumneavoastră – pentru cel, ce vrea să vă ţină în continuare în genunchi în fata ocupantului; pentru ca viaţa să vă fie chin şi sărăcie, departe de copiii Dvs-tră, din motivul că pe ei e mai greu să-i amăgeşti, să-i cumperi cu orez şi săpun.

Dragi cetăţeni, cum credeţi, de ce V. Filat este atât de insistent, după ce toată lumea a văzut (inclusiv, auzit, din interceptările telefonice) cu ce s-a ocupat el timp de trei ani de zile; chiar şi după ce eu am afirmat, că nu-l vom vota din nou pentru funcţia de Prim-ministru al Republicii? De ce ne şantajează, precum că “ori el e Prim-ministru, ori vor fi alegeri anticipate”? Tot din aceleaşi raţionamente – ca să dispară definitiv Alianţa pentru Integrare Europeană; şi dacă nu-i reuşeşte totul azi, se gândeşte că poate-i va reuşi mâine. Într-un cuvânt, cum n-o fi, să moară Alianţa, iar odată cu ea şi visul nostru de a ne rupe de Rusia; dacâ nu în alegerile anticipate, atunci peste doi ani, în urma alegerilor ordinare, fiindcă cetăţenii nu vor vota partidele Alianței, compromise de V. Filat în calitatea sa de Prim-ministru, care, în loc să muncească pentru a scoate oamenii din sărăcie, mai tare i-a sărăcit, el în schimb înbogăţindu-se substanţial! Şi-n cazul acesta, cade şi PL, cu toată străduinţa noastră de a salva Alianţa, ceea ce însemna de fapt și salvarea lui V.Filat ca Prim-ministru. Unde nu-i cap, vai de picioare… Dar oare mai e nevoie de cap, când îţi lipseşte Patria?

Iată de ce Fracţiunea Partidului Liberal nu va vota nici într-un caz iarăşi candidatura lui V.Filat la funcţia de Prim-ministru a Republicii Moldova!!!
”Un duşman hotărât şi care atacă trebuie să se unească cu prinţul moştenitor sau cu sfetnicul cel mai de frunte (al adversarului) şi să provoace o revoltă lăuntrică” Hitopadeca, 3, 93: bohtlingk.

”Trădarea şi violenţa sunt suliţe cu două vârfuri; ele rănesc pe cel care le întrebuinţează mai rău ca pe dușmanul lor”. Brontb, Wutir, 17, p. 200.

P.S. Stimaţi analişti de pe malul “Jurnalului de Chişinău”, înzadar încercaţi să daţi vina pe mine de distrugerea Alianţei: “Ghimpu a tăiat craca Alianţei”. Concluzia nu este a voastră, ci a “şefului” vostru, dar vă rog să nu uitaţi că “şeful vostru” nu este şi şeful meu! Şi nu vă mai faceţi în continuare de ruşine, lumea nu mai este aşa de naivă cum credeţi voi, burtărarii!

http://ghimpu.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA!

 

Fraţi români moldoveni, Nu există nimic mai scump decât libertatea unei naţiuni,  doar o naţiune liberă poate oferi omului libertate, dreptate şi bunăstare. Nouă, însă, românilor moldoveni, această libertate ne-a fost luată prin forţa armelor în 1812, 1940, 1944 şi 1992. Iată de ce este foarte importantă prezenţa noastră la mitingul de comemorare din Piaţa... (1 IUBIM LIBERTATEA – CONDAMNĂM OCUPAŢIA! )

Vitalie Marinuţă – comunistul de la Holercani

 

În pauza şedinţei Parlamentului din 20 iunie 2013, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a susţinut un briefing de presă în care a prezentat o Hotărâre a Judecătoriei Dubăsari în care Vitalie Marinuţă figura în listele candidaţilor supleanţi din partea Partidului Comuniştilor din R. Moldova, iar fratele său – în calitate de consilier de la acelaşi... (1 Vitalie Marinuţă – comunistul de la Holercani )

Cât de “mincinos” sunt când spun adevărul!

 

Unde m-aş duce, unde m-ar duce, tot voi ramâne pe veci, codrule, cu tine! Ce cuvinte, câtă dragoste, câtă mândrie faţă de plaiul natal! Aceste rânduri sunt luate din poezia ,,Codrii mei frumoşi”  de Petre Cruceniuc. Imi plac mult  codrii Moldovei, la fel ca şi colinele, văile, şesurile verzi sau albe, în funcţie de anotimp,... (1 Cât de “mincinos” sunt când spun adevărul! )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog