BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova.

Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu ce partid anume se încheie o nouă colaborare.

Potrivit iscoadelor, politicienii de la Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult, fiind hotărâți că anume El trebuie să fie cel care dă „glasul Rusiei” aici în Moldova. În așa mod, Moscova se dezice în totalmente de PCRM (de fapt s-au dezis mai devreme, dar acum definitiv), precum și interzice în continuare unor așa ziși „patrioți” să mai spună sau să facă ceva din numele Rusiei.

După câte se observă, partidul condus de Igor Dodon este ridicat în slăvi în toate formațiunile din Rusia. Chiar și televiziune rusești stau cu obiectivele pe el, luând interviuri de fiecare dată când liderul socialiștilor ajunge pe teritoriul Rusiei.

Aceasta demonstrează irevocabil că pe scena politică moldovenească s-au schimbat radical și definitiv pozițiile electorale, iar cei care susțineau până acum partidele apropiate Moscovei nu mai trebuie să se hotărască mult și greu pentru care partid anume vor da votul, pentru că în prezent este unul singur care asigură relația Moldova – Rusia, acesta fiind PSRM, devansând PCRM-ul lui Voronin la toate capitolele.

Unii vor acuza din nou că PSRM este un partid condus din Rusia. Însă cunoaștem că în țara noastră este instaurată democrația. Astfel, dacă cineva spune că PSRM e condus de ruși, reieșind din faptul că are încheiate mai multe colaborări cu cei de la Est, atunci putem spune că toate partidele de la Chișinău care au semnat acorduri cu PPE, ALDE, etc, precum și cu partide din România, Germania, etc, sunt de fapt conduse din afară. Respectiv, observăm un echilibru în politica noastră, în care există partide care au încheiate colaborări cu Estul și cu Vestul, ceea ce nu ar trebui să ne mire.

În continuare, PSRM urmează să-și urmărească scopul, definit împreună cu partenerii externi. În timp ce partidele de dreapta optează pentru Uniunea Europeană, PSRM va merge în direcția opusă, absolut în mod democrat, prin care va îndemna populația să aleagă Uniunea Vamală. În acest sens PSRM deja rulează un spot la TV prin care spune că Moldova ar trebui să meargă spre o uniune anume doar prin Referendum național, nu în baza unei hotărâri a politicienilor. Dodon probabil e gata să accepte și votul poporului pentru UE, dacă aceasta ar fi.

Dacă tot am atins și subiectul Referendumului, trebuie să observăm că Igor Dodon niciodată nu a spus: „Ne ducem spre UV și gata!”. Tânărul politician încearcă de fapt să pună în fața oamenilor argumente de ce ar trebui ca Moldova să meargă spre acea Uniunea, iar decizia finală să fie nu a politicienilor, dar să fie luată de tot poporul, prin Referendum.

În acest mod, Dodon se supune evaluării sale politice în fața poporului și nu încarcă să se ridice cu picioarele pe masă cu opinia sa, cum o fac alții. Probabil acest lucru și este apreciat de mulți, pentru că dă dovadă de o democrație mai mare decât o au cei care se numesc „democrați” și sunt de centru-dreapta

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
C???

,压瓦机行业的快速的发展     红旗全自动压瓦机,河北二手全自动压瓦机,红旗数控压瓦机,红旗数控压瓦机,河北泊头市压瓦机厂,泊头市红旗压瓦&#26426

Martie 28, 2015 at 11:28 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Vlad Filat, al vostru hoț de idei

 

Ieri Dorin Chirtoacă, la prezentarea raportului său, a spus că Filat fură multe dar asta nu-l prea ajută. Mai multe surse media au interpretat declarațiile lui Chirtoacă ca fiind ceva legat de Aerobank, însă liberalul a avut altceva în vedere. Acesta s-a referit la ceea că Filat de multe ori copie câte ceva, sau mai bine... (1 Vlad Filat, al vostru hoț de idei )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog