BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net16.06.2014

Oleg Efrim: “Alo, da șăfu’, tăt am înțeles!”

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Se pare ca șăfu a mai dat un telefon, de data nu la Fisc, ci la Ministerul Justiției. Și Partidul lui Renato Usatîi nu a fost înregistrat. Că nu a fost înregistrat, foarte bine, doar că trebuiau găsite motive legale, nu prin presiuni politice supra angajaților. Sau, ca să spun cum îi place lui Vlad Filat, trebuia sa aducă practicile europene la noi acasă.

Că Usatîi a profitat de supărarea angajatelor MJ, asta e clar, cred că le-a asigură și viitorul. Dar pe mine nu mă interesează ce poate face Usatîi, că e clar, mă interesează ce face Oleg Efrim, exponentul “european” al Justiției, “reformatorul” justiției.

Ce s-a întâmplat? Două angajate de la MJ, o șefă de direcție și responsabila pe dosarul privind înregistrarea partidului lui Usatîi (care nu-s chiar strălucite în activitate), au decis să demisioneze și să iasă public să denunțe presiunile politice pe care șeful lor, ministrul PLDM, Oleg Efrim, le-a făcut asupra lor să NU înregistreze partidul dușmanului lui Filat, fost prieten apropiat în trecut cu acesta. Fetele au prezentat și probe, dar nu era nevoie, toți știm cum se fac astfel de manevre și nu trebuia să iasă ele ca să înțelegem că Filat i-a dat indicații lui Efrim să le pună să caute motive să nu-i înregistreze partidul lui Usatîi.

Ceea ce nu înțeleg eu este prostia lui Filat, care nu mai are margini. De ce sa-i faci așa cadou lui Usatîi? Evident că el este acum victima și o să facă un taraboi care o să-l ajute să capitalizeze ceva voturi. Cât de prost poți să fii să nu înțelegi asta?! Filat dă pe zi ce trece dovada tot mai clară că și-a pierdut mințile. Poate oamenii de lângă el sunt de vină, nu știu. Dar acțiunile lui sunt jalnice, de dictator disperat să nu-și piardă scaunul. Care scaun și-l mai păzește Filat?!…

În ceea ce-l privește pe Efrim, cu fața lui europeană, cred că ar trebui să se ascundă undeva de rușine. După ce pleacă din MJ, nici consultat juridic pe la vreo companie nu o să-l mai primească cineva. Ca să-i ceri să demisioneze acum e prea mult, că asta înseamnă să apelezi la conștiința și onoare lui, ori el e doar un executant. Oameni ca el, Recean, Banaruc,Vicol, Balițchi, au fost puși de Filat în funcții‎ tocmai pentru obediența lor, pentru faptul că răspund pozitiv la apelul șefului și că execută fără să comenteze orice comandă a acestuia. Dacă te uiți la activitatea lor, nu ai ce să vezi. Ce a făcut Efrim la Justiție, cel mai corupt domeniu din Moldova? A renovat clădiri, a construit pușcării, a renovat pușcării… Oare pentru cine pregătește atâta de energic Efrim pușcăriile?!

Iată încă o dovadă a modului în care PLDM și Filat luptă cu corupția din țară! Zilele trecute ei lansau cu mare fast programul 2020, în care ne explicau cum peste 6 ani vom trăi mai bine și nu va mai fi corupție. Domnule ex premier Filat, corupție nu va mai fi când nu veți mai fi dumneavoastră în politica moldovenească! Și sper sa fie mai repede de 6 ani, pentru binele acestei țări!‎ Domnule Leancă, ministrul Justiției este colegul dvs din PLDM, două angajate au demisionat pentru că le-a impus sa facă ceva împotriva legii, le-a violat politic, dacă vrei, dvs. ce poziție aveți?!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog