BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net09.06.2014

A fost și PCRM partid

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Până mai ieri PCRM era un partid mare, cu lider incontestabil, ideologi și oameni în teritoriu care-l ascultau pe Voronin ca pe Dumnezeu. Acum acest partid a rămas doar cu numele și multe ”victime” colaterale. S-au împărțit în tabere și se ”împușcă” între ei, fiecare având interesul lui.

Primele semnale ale conflictului din PCRM au apărut la marșul toboșarilor, când Tkaciuk și Voronin anunțau o Revoluție cu R-ul întors. După cum am scris în acea perioadă, Voronin a fost împotriva acestor revoluții de catifea, chiar dacă la TV spunea că vor izbucni într-o zi. Liderul PCRM a dat indicații în teritoriu să se răspundă la comanda ”drept” doar când vor auzi aceasta de la el, nu de la Tkaciuk.

Iată că peste câteva luni Mark a fost legat de mâini și picioare. Nu i s-a mai permis să-și facă de cap cum dorește și să organizeze tabere în interiorul partidului. Cu toate acestea, comuniștii s-au aliniat în două coloane și au început să arunce cu săgeți între ei.

Săgeata văzută de toți a fost cererea lui Mark de a părăsi Parlamentul, care a dat pe față toate problemele din PCRM. Ulterior, același ideolog comunist a susținut o conferință de presă la o agenție în domeniu, unde a anunțat că a depus o informare la Partid despre motivele plecării sale, iar Voronin ar fi spus minciuni când a zis la TV că Tkaciuk probabil este obosit și pleacă să se odihnească.

Alungarea lui Tkaciuk & CO din rândul celor care conduc toată gruparea comunistă este punctul culminant al conflictului aprins între Voronin și grupul ”insurgenților”.

Unele surse media încearcă să ne spună că de fapt Voronin este o persoană orgolioasă, iar din acest motiv cei mai tinerei vor să se afirme și să urce pe treptele carierei, ceea ce nu-i posibil acum, avându-l pe Voronin în PCRM și la conducere. Aceleași surse spun că se fac presiuni asupra lui Voronin pentru ca acesta să renunțe la funcția sa și să lase pe alții în fruntea Partidului de stânga, care a monopolizat această aripă timp de vreo 16 ani.

În aceeași ordine, se informează deja că mărul discordiei a fost lista candidaților la următoarea electorală și sume enorme de bani. ABC News a scris că pe liste ar putea apărea și Platon, considerat aici în Moldova un raider, care nu este încă pe placul lui Voronin.

Interesante momente se petrec acum în politică și în fostul partid, numit PCRM. Vedem ce urmează după aceasta. La sigur se va rupe câte o literă și fiecare o vor apuca în toate cele patru direcții geografice…

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188 &nbsp,手机:13832771638王女士; 电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 &

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog