BlogPost.Timpul.md
26.05.2014

Figaro here, Figaro there

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Timp de doar două zile, Vladimir Voronin a reuşit să-şi schimbe vectorul de politică externă la 360 de grade. Ca un fel de Figaro a lui Beaumarchais.

Iniţial, liderul comuniştilor opta pentru integrarea Republicii Moldova în aşa-numita Uniune Euro-Asiatică. Săptămâna trecută, el i-a surprins pe toţi cu o declaraţie-bombă la postul public de televiziune: Uniunea Euro-Asiatică nu există (!), deci, Moldova nu se poate integra într-o uniune inexistentă.

Sâmbăta, Vladimir Voronin a uimit din nou: la o conferinţă el a declarat că Uniunea Vamală este totuşi ţinta externeă spre care trebuie să meargă Republica Moldova.

O atare piruetă în politica externă nu cred că poate face nici chiar cel mai „skolzkii” politician din Moldova.

Fostul consilier de presă al lui Voronin are o explicaţie foarte logică a ceea ce se întâmplă în PCRM. La postul Moldova 1, ex-preşedintele şi-a permis un gest arogant: le-a dat peste nas tuturor activiştilor pro-ruşi care se dădeau mari şi tari în PCRM. Iată că sâmbătă, Voronin a fost umilit şi lovit în propriul orgoliu. Cercurile influente din partid l-au îngenunchiat şi l-au făcut să se spele în public pentru declaraţiile făcute la M1.

Am mai scris anterior că, încercând să facă hăisa şi ceala în acelaşi timp, Voronin dă cu oiştea-n gard. Şi nici măcar nu suge de la două vaci, cum se exprima el.

În ultima parte a vieţii sale, Figaro îmbătrânit şi umilit, devine o palidă umbră a ceea ce a fost cândva. Figaro sfârşeşte ca o slugă care luptă doar cu oponenţi mizerabili, adesea tocmai în interesul stăpânilor săi.

În interesul cui luptă Voronin?!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (0 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog