BlogPost.Timpul.md
23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid?

PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe dinainte, declarând că Tkaciuk este şi va muri tot comunist. Asta în timp ce colegii lui de partid s-au apărat de întrebările jurnaliştilor cum au ştiut ei mai bine.

Tăcerea lor, însă, trădează ceva. Din surse demne de încredere, am aflat că adevăratul motiv pentru care Tkaciuk a renunţat la fotoliu este secretizat la maxim. Subiectul este discutat în şoaptă chiar şi pe holurile sediului PCRM, iar lipsa de informaţie naşte cel puţin două versiuni plauzibile:

1. Odată cu plecarea lui Tkaciuk s-a dat startul unei strategii, menite să readucă PCRM la guvernare. Până aici nimic ieşit din comun… Doar că PCRM este gata să facă pact şi cu diavolul pentru aşi atinge scopul. Întrucât revoluţia de ca(ti)fea a avut un efect de cacao, se pare că opoziţia pune la cale acţiuni extremiste. Dovadă este informaţia strecurată în presă. De pe hotnews.md aflăm că substanţa cenuşie a PCRM va coordona activitatea mişcării extremiste antifasciste, numită Antifa. Potrivit aceleeaşi surse, organizaţia a fost creată de comunistul Grigore Petrenco şi este finanţată de companii din Rusia, dar şi de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Mișcarea extremistă Antifa ar avea ca scop înarmarea a 4 mii de persoane, cu scopul destabilizării situației din țară, prin acțiuni violente, şi luării cu asalt a instituţiilor de stat, incusiv Parlamentul.

2. O altă versiunea este că Tkaciuk şi Voronin sunt certaţi la cuţite. Mai ales după ce ultimul a declarat recent că PCRM şi-a schimbat vectorul extern şi nu mai promovează integrarea euroasitică. Acest lucru l-a supărat rău pe Tkaciuk, emisarul Moscovei, care la recomandarea Kremlinului a decis să părăsească PCRM. Nu este exclus că în următoarele două-trei săptămâni să aflăm că acest cardinal din umbră a fost ademenit de unul dintre formaţiunile ce respiră ruseşte, cum ar fi partiduţul lui Renato Usatîi. Pentru Tkaciuk indicaţiile Moscovei mereu au avut prioritate în comparaţie cu interesele comuniştilor.

Aşa sau altfel, este cert că PCRM este în agonie. Ultimul plecat, completează lista celor şapte transfugi, printre care Igor Dodon, Zinaida Creceanîi, Vadim Mişin şi ale figuri importante. Dacă la început de mandat fracţiunea PCRM număra 42 deputaţi, acum au rămas 32. Dar asta nu e tot, pun pariu că în ziua în care Tkaciuk va părăsi partidul, îl va lua cu el şi pe Grigore Petrenco. Mă tem că dacă Lenin ar fi în viaţă nici măcar el nu-i va vota pe comunişti la următoarele alegeri parlamentare.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

22.05.2014

În căutarea unui diagnostic pentru Voronin

 

Nebănuite sunt căile tale Doamne. Am aflat, ieri seară, cu stupoare că PCRM nu mai vrea nici integrare în uniunea vamală. Ca să înțelegi cât de grav este acest lucru, trebuie să vă amintiți că actuala opoziție și-a schimbat vectorul extern de vreo patru ori în ultimii zece ani. Inițial făcea anticamera la Kemlin, după care... (0 În căutarea unui diagnostic pentru Voronin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog