BlogPost.Timpul.md
22.05.2014

Dodon – broasca cea râioasă care se vrea prinţ în sondaje

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Faptul că înainte de alegeri apar tot felul de „companii sociologice”, cu studii care mai de care „obiective” nu este o noutate. Ce este nou, e actorul care încearcă să se bage fără săpun în hora electorală.

Fiecare om întreg la minte înţelege că electoratul mioritic este împărţit (acum şi întotdeauna) între doi poli: dreapta şi stânga, reprezentat de PCRM, pe de o parte, şi partidele democratice, pe de altă parte. Aşa a fost tot timpul şi aşa va fi, probabil, încă multe vreme. Ce se schimbă, sunt procentele care cresc/descresc într-o parte şi, respectiv, tendinţa se proiectează pe balanţă, în cealaltă parte.

Deasupra balanţei, încearcă să se poziţioneze uneori nişte partide (aşa numitele 2%) care vor să impună electoratului ideea că ele sunt apte să treacă de pragul electoral.

Anume aşa încearcă să facă acum Dodon cu partidul său capitalisto-socialist.

Alaltăieri, aflăm din presă că partidul lui Dodon ar acumula tocmai 8% la următoarele alegeri parlamentare (!) Frate, este de aproape două ori peste pragul necesar. Prin astfel de „sondaje”, Dodon încearcă să inducă ideea că s-a transformat din broasca cea râioasă, în prinţ.

Este adevărat că sondajul lui Dodon a fost totuşi făcut. Doar că cifrele reale şi cele publicate diferă „un pic”. Astfel, dacă în presă socialistul de Sadova avea 8%, în realitate (şi spun asta din surse interne) el are exact cele 2% pe care le merită. Şi – apropo – aşa numitul „sondaj” a apărut în presa lui Dodon chiar înainte ca studiul să fie publicat!

Dar, Dodon şi patrioţii săi separatişti cred în poveşti. Domnule Dodon, broasca râioasă se transforă în prinţ doar în poveşti! La urnele de vot este o cu totul altă poveste. Cu broaşte râioase şi cu partide de 2%.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (0 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog