BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net30.04.2014

Dorin Recean atacat la solicitarea lui Ion Butmalai? De ce?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Câteva zile în urmă comuniștii au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat despre un oarecare control al inspecției financiare efectuat la Ministerul de Interne, condus de Dorin Recean.

După conferința comuniștilor unele surse media au publicat o bucată din raportul efectuat, în care se arată careva ilegalități admise în procesul de achiziții la subdiviziunile MAI.

Din nefericire, așa cum e obișnuit deja în presa noastră, nici o sursă nu explică pe lung care este procedura de achiziții din cadrul unui minister și ce rol are ministrul în toată această cașă.

Ieri am citit un nou articol dedicat acestui scandal, publicat de Gabriel Călin. El tot a publicat Raportul, dar a făcut-o pentru pura informare.

În urma examinării raportului publicat am constatat că inspecția financiară a fost în vizită la MAI la solicitarea lui Ion Butmalai. Deputatul PLDM de mai multe ori a criticat PLDM-ul și alte colaborări a partidului său cu alte partide. Chiar parvenise informații că pregătește terenul să plece la Mișcarea Antimafie a lui Mocanu, însă a fost oprit la timp.

Din textul publicat reiese că Butmalai a convins încă 20 colegi să-i semneze petiția către inspecția financiară. Printre aceștia cred că sunt deputați care acum își rod unghiile că au semnat un document utilizat acum împotriva propriului ministru.

Ați mai văzut în Moldova ca un partid să-și murdărească ministrul? Nu, nu a mai fost așa ceva!

Cei care vor examina mai atent raportul inspecției vor constata că intenția cea mai mare este pătarea imaginii lui Dorin Recean și a PLDM. Jocul de cuvinte duce spre ceea că de toate pierderile și toate presupusele ilegalități este vinovat un singur om – ministrul Dorin Recean!

În realitate, nicăieri nu se pune accentul că în cazul încheierii contractelor de achiziții este constituită o Comisie care se ocupă de toate achizițiile. S-a întrebat cineva dacă ministrul face parte din această Comisie? NU? De ce?

Când se citește raportul inspecției și articolele în care ministrul de interne este pleofturit trebuie de atras atenția la acțiunile întreprinse și stabilite ca fiind ilegale, precum și la persoanele responsabile de acestea. A atras cineva atenția că lucrările reflectate în raport nu au fost la MAI, dar au fost la subdiviziuni, unde șefi sunt cei care aranjează pe unii? De ce ei nu sunt atacați?

Este undeva în raport să scrie că anume ministrul este cel care a admis presupuse ilegalități? NU! Nu există pentru că de fapt atribuțiile nu sunt ale sale, fiind în acest scop Comisia nominalizată, Contabilitatea, Direcții de achiziții și tot așa mai departe.

De ce nimeni nu scrie și nu cere demisia celor angajați la MAI, care ar fi admis careva ilegalități? Simplu! Pentru că se vrea demisia lui Recean, nu a colaboratorilor MAI care au îmbogățit pe cineva.

Dacă ar fi fost voința mea, chemam pe toți într-o sală mare și puneam în fața lor un pix și câteva foi A4, așteptând cererile de demisie, de bună voie, dar… în Moldova e obișnuit ca cineva să facă kaka, iar alții să tragă.

Din raportul publicat am scos ceva foarte interesant – inspecția a depistat că mașinile Șkoda Rapid au fost cumpărate cu 500 € mai mult decât arată pe site. De ce inspecția nu indică și caracteristicile mașinilor, dar indică că prețul standard este X? De ce inspecția nu scrie că furnizorul a fost de acord ca pentru mașini să fie achitat în rate? Ar trebuie aceste clarități, precum și în alte chițibușuri de acest fel, pentru că cititorul vede și crede că de fapt ”Da bre, ne-au furat cu 500 €!”, iar în realitate e altceva.

De ce Butmalai Ion îl atacă pe Recean?

În MAI este de mai mult timp un conflict arzător, între reformatori și „conservatori”. Recean s-a nimerit a fi în grupul reformatorilor, dând afară mai multe persoane dăunătoare acestei țări, dar tare bunăvoitoare cu unii contrabandiști. Tot Recean a reformat Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră și Inspectoratele de Poliție, dând afară analfabeții și corupții (Ce-i drept, mulți au fost repuși în funcții de instanțele de judecată, pentru că așa e în Moldova).

Cine e din Cahul știe ce reprezintă Butmalai și cu ce se ocupă. Acest om mai are un pic și își scoate de sub pat coroana de rege a Republicii autonome Cahul, unde decide și face ce vrea. Butmalai s-a obișnuit ca pe vremuri să numească șeful Poliției de Frontieră din zona sa, să numească polițiștii de sector și alte funcții cheie deținute de angajații MAI.

Din nefericire pentru el, Recean a îndrăznit să-i limiteze aceste ”împuterniciri”, ceea ce se pare că l-a dus pe Butmalai să întreprindă măsuri disperate, cum ar fi și controlul de la inspecție.

Cine a avut așa controale știe că pentru ”ceva în buzunar” se poate scrie în raport tot ce vrei, iar dacă mai ai niște oameni bună să răspândească… e super ok.

Potrivit unor surse, la sud au fost stârpite câteva canale de contrabandă, tot la îndemnul și controlul lui Recean. Butmalai se arată supărat că polițiștii de frontieră, care nu se mai supun lui, au găsit acele conducte de spirt prin păpușoaiele de lângă frontiera cu Ucraina? Sau Butmalai e deranjat că polițiștii de frontieră patrulează prea des pe malul Prutului?

Din câte se pare, Butmalai are o groază de supărări, iar din acest motiv a decis să-l atace pe ministru, prin orice căi. Se pare că a reușit, iar lipsa de reacție din partea altor deputați PLDM răspândește și mai mult toată această murdărie. În acest caz Filat nu vrea să se implice, pentru că presa va face subiecte ”Recean învinuit de deputații PLDM, dar apărat de șeful partidului”. Așa e presa noastră… fac știri dintr-o sursă, fără a da interpretări corecte a faptelor.

PS. La efectuarea raportului au fost admise mai multe ilegalități. Va fi contestat și la sigur va fi anulat. MAI să-și mai filtreze oamenii și să înceapă angajarea pe termen de 1 an, nu mai mult, pentru a putea scăpa de oamenii incompetenți.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
polo ralph lauren homme pas cher

MT : 12-10. Arbitre : M. Trainini (C?te d’Azur). Narbonne : 1 E Hégarty (73), 1 TR (73), 1 D (13) et 6 P (2, 18, 25, 41, 66, 69) de Ruiz. Brive : 2 E Blair (34),polo ralph lauren homme pas cher, Ferrères (44), 2 TR (34,polo ralph lauren, 44) et 1P (27) Laranjeira.Evolution du score: 3-0/ 6-0/ 9-0/ 12-0/ 12-3/ 12-10/15-10/ 15-17/ 18-17/ 21-17/ 28-17,polo ralph lauren femme pas cher.Narbonne: Poitrenaud; Vunisa, Vakacegu, Kaukana (Lima 77),www.droceje.fr, Hegarty; (o) Ruiz (Latorre 76),

Iunie 25, 2014 at 10:09 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero …

That's a clever answer to a tricky quteoisn

Th'eres nothing like the relief of finding what you're looking for.

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog