BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net23.04.2014

Nu se umblă la zona intimă a judecătorilor! Care reforme?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Pe marginea unui caz, în care judecătorul a emis o încheiere ilegală prin care o firmă urma să rămână fără 12 milioane de lei, am depus un demers prin care a fost reclamată ilegalitatea făcută de un judecător, cu încălcarea principiului neretroactivității legii. Despre acest caz am scris la câteva luni în urmă. Articolul îl găsiți aici.

moraru-csm

Azi am primit un răspuns năucitor de la președintele interimar al CSM, Visterniceanu. Acesta susține că CSM nu este instanță să se expună asupra legalității hotărârilor Curții de Apel. Corect, nu este instanță și nici nu trebuia CSM să se pronunțe asupra legalității sau ilegalității, pentru că a făcut-o CSJ și a anulat tot, dar, CSM este organul care mai are în supunerea sa un departament de administrare judecătorească, un colegiu disciplinar și multe alte pârghii prin care să sancționeze judecătorul pentru hotărârile adoptate ilegal, contrar legii.

În răspunsul CSM, semnat de interimar, probabil fără ca problema să fie pusă la ordinea de zi a CSM, se menționează că potrivit unei legi nimeni nu-l poate condamna pe judecător pentru convingerile sale și pentru hotărârile luate în baza propriei convingeri. În popor se mai spune: la intima convingere a instanței.

Pe scurt, CSM spune că judecătorul poate să nu judece în baza legiidar în baza propriilor convingeri. În astfel de situații, adoptate conform ”intimei” convingeri, judecătorii pot lucra bine-merci până la adânci bătrânețe, chiar dacă din urma hotărârilor acestora cineva rămâne fără avere și bani strânși cu greu ani întregi.

Tot în baza acestei zone intime a judecătorului, care de fapt sunt buzunarele, ne plângem și câștigăm la CEDO, iar cineva de la CSM încearcă să ne spună că se depun eforturi colosale pentru reformarea justiției. Care reforme?

De fapt, primii care trebuie să plece din sistemul judecătoresc sunt cei care vorbesc despre stârpirea corupției despre reforme, pentru că ei sunt primele piedici care se pun în fața adevăratelor schimbări.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Borse Fendi

Cvnema | NewsAvengers: Age of Ultron #8211; Paul Bettany parla dv Vvsvon14 aprvle 2014,Prada Taschen, 19:01 | dv Fvlvppo Magnvfvco Ospvte del Jvmmy Kvmmel Lvve,Prada Taschen, Paul Bettany ha parlato dv The Avengers: Age of Ultron,Prada Taschen, l#8217;atteso cvnecomvc targato Marvel, dove vnterpreta vl ruolo dv vvsvon, un Androvde assemblato da Ultron#8230;TweetPvn It –>Share on TumblrCome sappvamo, vn The Avengers: Age of Ultron Paul Bettany vnterpreterà Vvsvon,Prada Taschen, un androvde

Iunie 6, 2014 at 08:04 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

[…] sursa principală a creierului de noradrenalina – o substanta care poate înlătura depresia. – See more Explicația ar fi…

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188 &nbsp,手机:13832771638王女士; 电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 &

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog