BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net26.03.2014

O alipire la teritoriul Rusiei ar însemna deportări în masă și interzicerea Limbii române

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

În Republica Moldova zilele acestea se discută despre două mari probleme legate de Rusia: 1. Aderarea la Uniunea Vamală; 2. Alipirea Moldovei la Rusia. Ambele probleme sunt destul de ”gheboase”, atât politic, cât și economic.

Luând în plan politic, putem spune că o eventuală integrare în Uniunea Vamală, care ar fi echivalentul politic integrării în Uniunea Europeană, înseamnă pentru Moldova păstrarea integrității teritoriale, suveranității și independenței. Cu un așa regim, Moldova poate oricând să părăsească UV, în cazul dacă nu place poporului din Moldova, sau dacă apar alte circumstanțe agravante, care nu ar mai permite menținerea Moldovei în sfera acestor interese.

Referitor la punctul doi, trebuie să accentuăm că o eventuală alipire la teritoriul Rusiei implică probleme ce ține de: independență, suveranitate, integritate teritorială, protecție socială și drepturile minorităților/majorității – care nu vor mai exista.

În cazul dacă Rusia își întinde tentaculele până la Prut, sau va prelua câteva teritorii ale Moldovei, trebuie să ne așteptăm la deportări în masă și la interzicerea limbii române pe teritoriul actual al Republicii Moldova, sau pe teritoriul care va fi ocupat. Un caz recent este al tătarilor din Crimeea, care sunt obligați să-și mute locul de trai, pentru că sunt împotriva Rusiei, iar peninsula nu mai aparține Ucrainei.

În cazul tătarilor până acum e o solicitare, dar dacă nu vor pleca la sigur vor fi deportați, la fel cum au fost deportate sute de mii de persoane pe timpurile stalinite, inclusiv din Moldova.

Poate cineva va spune că este o utopie, dar trebuie să ne dăm seama că alipirea la Rusia este un pericol real. După cum se știe, în Rusia limba oficială este rusa, astfel, în toate teritoriile unde este drapelul Rusiei limba oficială este rusa și nu se păstrează nimic din ceea ce este de pe loc, respectiv, nu se va păstra limba română nici ca limbă de circulație regională.

Pentru Rusia nu este nimic nou, iar cei mai în vârstă au trecut deja prin astfel de evenimente de interzicere a limbii și nu doar.

În acest context, depuneți efort și scoateți din capul tuturor că Moldova ar putea fi din nou teritoriu al Imperiului Rus, pentru că vor urma consecințe nu prea plăcute, cu istorii vechi din trecut.

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

blegea, tocmai că România s-a împotrivit Pactului Ribentrop Molotov, că altfel nu mureau soldații români pe la Țiganca, Chișinău etc

ivane, scrii ca să nu adormi voi nu erați în stare să vă apărați în 1918 când rușii erau…

来源: 产品目录 复合板系列 店面压瓦机 U型槽设备系列 百叶窗成型设备 常用压瓦机系列 阳极板设备系列 数控止水钢板机 角驰压瓦机系列 三维扣&

沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188 &nbsp,手机:13832771638王女士; 电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 &

压花地坪,其实又叫压模地坪,压印地坪。压花地坪是以特有的图案框架现场浇筑、一体成形的压花地坪系列,用现浇混凝土地面以特制模具&#26

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog