- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Săriţi, vin ruşii?! O “Bombă” informaţională detonată

Scris de: Ion Manole la data Martie 13, 2014 @ 20:04 in Actualitate | No Comments

 „Câteva sute de militari ruși au sosit în ultimele zile la Tiraspol. (…) Majoritatea dintre ei tranzitează teritoriul Republicii Moldova de la Aeroportul Internațional Chișinău spre localitatea Tighina (Bender)”

 În numele Mișcării Populare Antimafie

Sergiu Mocanu

11 martie 2014

 

Anunţul bombastic făcut alaltăieri de Sergiu Mocanu („câinele de pază” al democraţiei Ţopilor) încerca să provoace agitaţie în Moldova. Puţinele medii care au preluat informaţia, s-au limitat la anunţul unilateral, fără a verifica faptele şi din alte surse, cel puţin oficiale.

Ieri, Poliţia de Frontieră a ieşit cu o dezminţire. „Din cei 35 pasageri sosiți cu această cursă charter (a lui Ilan Shor – n.a.), 34 au ieșit din Republica Moldova în zilele de 7-8 martie, cu excepția unei persoane, cetățean moldovean. La fel, nu se confirmă nici afirmațiile dl Mocanu referitor la ”tranzitarea Republicii Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, în ultimele zile, a câtorva sute de militari ruși”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Poliţia de Frontieră a mai precizat că urmăreşte atent legalitatea la graniţele R.M. Ba mai mult, „complexul măsurilor întreprinse de Poliția de Frontieră face parte dintr-un Plan de acțiuni speciale, care nu poate fi făcut public”.

Nu voi încerca aici să dau o lecţie de deontologiei presei. Fac apel însă la discernământul celor care „consumă” astfel de informaţii neverificate, mai ales acelea cu genericul „Şocant!”.

În secolul XXI, războiul se dă pe cale informaţională. La mai bine de două săptămâni de tensiune în Crimeea, miile de arme, din dotarea tuturor celor prezenţi în zonă, nu împuşcă. În schimb, tunurile de la televiziune (Pervîi Kanal, NTV, Rossia, etc) trag neîntrerupt.

Şi în Republica Moldova cineva încearcă să pornească un război informaţional. Astfel de anunţuri-bombă ale lui Mocanu & Co nu fac altceva decât să provoace. Sunt un fel de „tituşki” menite să provoace autorităţile oficiale de la Chişinău la reacţii ostile. Care la rândul lor, ar oficializa şi ar argumenta deja prognozabila „misiune de salvare” a Rusiei.

Cu alte cuvinte, Mocanu latră, dar caravana (integrării europene) merge înainte. Aşa că, Keep calm şi… detonaţi cu prudenţă „bombele” lui Mocanu.

În alt context (dar poate chiar în aceeaşi ordine de idei), ce mai fac interlopii Victor şi Viorel Ţopa, în timp ce Mocanu „apără hotarele de sute de ruşi”?

 vox.publika.md
blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2014/03/13/sariti-vin-rusii-o-bomba-informationala-detonata/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.