BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net25.02.2014

Igor DODON: vocea Rusiei!

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Astăzi am privit mica ținere de cuvânt a lui Igor Dodon în fața camerelor de luat vederi, unde a spus despre campania ”Moldova, moldoveni, moldovenism” (mâine revin la această temă). Imediat mi-am amintit despre timpurile când Dodon era la putere împreună cu Voronin, Zinaida Greceanîi și alți comuniști cunoscuți, precum și despre situația lor de criză, generată în conflict, din aprilie 2009.

Azi, dar și în lunile trecute, Igor Dodon a demonstrat și a spus tot de mai multe ori în fața televizorului că are anumite proiecte ambițioase cu privire la dezvoltarea de mai departe a Republicii Moldova. A început cu proiecte mici – cu pusul becurilor prin scări de bloc și s-a ridicat până la organizarea de referendumuri. În toate aceste cazuri vedem în spate un singur actor – Rusia, iar Dodon fiind vocea acesteia aici, în Moldova.

După câte observăm, acum Dodon este noua voce a Rusiei și a preluat de la Voronin cheile Kremlinului (Dacă o să vă uitați pe extrasele de la zborurile lui Voronin peste hotare, publicate săptămâna trecută, veți vedea că bătrânul comunist a dat mai rar și mai scurt cu vizitele în Rusia, fapt ce demonstrează că deja nu mai este atât de agreat în fosta capitală sovietică).

Se pare că tânărul lider s-a manifestat ca bun prieten al Rusiei încă de pe timpurile când era la putere și mâna dreaptă a Zinaidei Greceanîi, fosta prim-ministru a Republicii Moldova, actualmente colegi de partid. Din 2009 până acum nimeni nu a spus, însă sursele zic că atunci când a fost mica revoltă la Chișinău anume Dodon a fost cel care insista ca tinerii să fie suprimați. La vremea respectivă Greceanîi atenționa părinții să-și țină copii acasă, în caz contrar ar putea aplica forța militară. Proba video o găsiți aici: http://www.youtube.com/watch?v=Z8QQYglRzog

În 2009 fosta prim-ministru spunea că evitarea jertfelor umane va fi imposibil dacă se mai iese o zi în stradă. ”Se vor utiliza inclusiv arme”, a declarat Doamna pentru ProTV Chișinău.

Pornind de la ideea că Dodon este noua mână dreaptă a Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova, după câte se vede, precum și raportând la președintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, vedem că și în 2009 și în 2014 Rusia a dat indicații de utilizare a armelor, prin diferite persoane subordonate. Partea bună că la noi au murit mai puțini, iar partea rea este că și aici și acolo s-a ieșit în stradă fără ca până la urmă să mai știe cineva pentru ce au făcut-o.

Nu știu ce va face Dodon mai departe cu politica sa condusă din afară, așa cum se lasă de înțeles. Probabil vrea cât mai multe acapararea votanților ruși din Moldova, pentru că masa comunistă este atrasă deja în mai multe raioane, iar până la alegeri mai este un pic și se lucrează intens pe toate ”fronturile”.

Întrebarea care apare acum, în special lui Dodon, este dacă va aplica forța militară în cazul dacă câștigă alegerile și peste 3 ani poporul se răzgândește și nu-l mai vrea (?) Această întrebare apare acum după ce Dodon a spus că Ianukovici a demonstrat slăbiciune, adica a renunțat să mai lupte cu protestatarii și a fugit de la putere, împreună cu partidul său. Din câte înțelegem, Dodon ar ține țeava puștii fierbinte până la ultimul protestatar, pentru a demonstra că el nu este un Ianukovici, că nu este un politician care se teme de proteste și că nu se teme de cocktail molotov, iar toate acestea de dragul Rusiei.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog