BlogPost.Timpul.md
14.02.2014

Cine-i mai onest în politica de pe Bâc?

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Griveii care se erijează în postură de „bloggeri independenţi” au sărit ca fripţi aseară, acuzând în stânga şi-n dreapta că am scris la comanda lui Plahotniuc despre mutările din PD.

Reamintesc, ieri deputatul Valeriu Guma a părăsit Partidul Democrat şi a renunţat la imunitatea parlamentară, iar seara, Consiliul politic al PD a exclus patru membri ai săi din Găgăuzia, pentru că au participat la referendumul ilegal.

Fără a cânta osanale PD-ului, am să justific (cu argumente, nu cu emoţii, ca cei din tabăra comunist-ţopistă), de ce gesturile de ieri au fost destul de curajoase pentru clasa politică de la noi.

Unu. Cum nu s-ar ascunde după deget, dar TOATE partidele din prim-planul moldovenesc au avut, într-un fel sau altul, oameni locali implicaţi în referendumul găgăuz. „Statatalistul” Dodon a mizat pe separatism deschis, în timp ce restul s-au ascuns în tufari. Primari locali din PCRM, PLDM, PD, etc au mers la referendumul ilegal, apropo cu bună-ştiinţă la centru. Şi DOAR Partidul Democrat a avut curajul să-şi sancţioneze public membrii din teritoriu, cu toate consecinţele de imagine.

Doi. Vlad Plahotniuc este considerat unul din arhitecţii configuraţiei politice actuale din Găgăuzia. Atenţie! Anume el a fost cel care a propus sancţionarea răzvrătiţilor. Cine poate citi prindre rânduri, vede că în postarea sa este şi o doză de decepţie vizavi de faptul că ceva nu a mers bine în proiectul său găgăuz. Pentru un lider puternic este greu să recunoască greşeli, dar – dacă este în stare să o facă (chiar şi voalat!) – gestul său arată extrem de democratic. Cât de patetic n-ar suma, Plahotniuc şi-a asumat încă odată riscuri de imagine. Rog griveii care latră la cuvântul “Plahotniuc” să stea liniştiţi în cuşcă!

Trei. Fiecare partid din Moldova îşi are câte un „Guma” al său. Iar unele formaţiuni au chiar şi câţiva membri cu imaginea pătată. Mă refer atât la opoziţie, cât şi la Coaliţie. Aşadar, din nou TOATE partidele au câte o pisică neagră şi DOAR Partidul Democrat îşi asumă riscul de a se expune public cu un astfel de caz. Iarăşi cu riscurile de imagine. Pentru cei mai „independenţi” bloggeri – hai sictir! – parcă n-aţi auzit de tot felul de Butmalai şi alţii?!

Nici într-un fel nu mă apuc să spăl PD-ul de păcătele pe care le are. De altfel, pe care le au cu duiumul absolut TOATE partidele din Republica Moldova. Sugeram doar cu un anumit partid îşi asumă o luptă politică, paradoxal tot mai civilizată. Iar “griveii independenţi” latră la acest fenomen.

Aşadar, cine-i mai onest în politica moldovenească?

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog