BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net13.02.2014

Plecarea lui Guma este decizie politică, sau de bun simț?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Astăzi, înainte de începerea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova, deputatul Partidului Democrat, Valeriu Guma, condamnat în România pentru infracțiuni economice, dosar pe marginea căruia a fost depusă o cerere la CEDO, și-a depus mandatul de deputat, renunțând astfel la imunitate și lăsându-se prins într-un fel de cei care vor să-l ducă la executarea termenului de închisoare.

Odată cu acest gest al fostului deputat PD, Valeriu Guma, de azi putem să-i spunem și fost membru al Partidului Democrat, au apărut întrebările dacă a făcut-o din rațiune politică, sau din bun simț?

O analiză a situației poate arăta că a făcut-o din rațiune politică din următoarele motive:

Asupra Partidului Democrat planează suspiciuni de tot felul, debitate de către Mocanu și alții, cunoscute deja populației, chiar dacă în multe cazuri sunt doar vorbe și lipsite de probe. În legătură cu ruperea speculațiilor, anterior a renunțat la mandat Vlad Plahotniuc, iar astăzi a renunțat la mandat și la calitatea de membru de partid Valeriu Guma, ceea ce a dus departe toate speculațiile și nu se mai poate spune că în ”PD este un condamnat”, chiar dacă dosarul se află la CEDO și este unul instrumentat, după cum a susținut Guma.

Nu este exclus că în această seară la un post TV de desene animate va fi o emisiune dedicată acestui eveniment politic, în care se va spune că deputatul în cauză a plecat că s-a speriat de sesizarea la Curtea Constituțională, sau din alte motive imputabile doar din vorbe, dar… Dzeu cu emisiunea lor.

Pe de altă parte, s-ar putea constata că a fost și o decizie de bun simț, făcută din dorința de a apăra familia, numele și reputația profesională. Cred că pentru fiecare este greu când este acuzat de fel de fel de chestie, iar în fiecare zi la TV sunt repetate aceleași știri despre tine, pe care uneori ești nevoit deja să le urmărești cu întreaga familie și să prezinți explicații.

Până la urmă, decizia lui Guma, fie ea din rațiune politică sau bun simț, este benefică pentru partidul din care a făcut parte, pentru Parlamentul Republicii Moldova, pentru familia, însă ”rea” pentru cei care se înglodase deja în acest subiect, iar acum sunt puși să caute alte compromate împotriva PD, mai cu seamă că vine electorala.

 vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog