- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Sarcina lui Dodon: să schimbe PCRM cu PSRM. Reușește sau NU?

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Februarie 11, 2014 @ 19:02 in Actualitate | No Comments

O declarație de-a dreptul năstrușnică din partea lui Dodon a dat peste cap inclusiv PCRM-ul lui Voronin. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Igor Dodon a acuzat comuniștii că aceștia sunt pro-europeni, transmite Moldova.org [1]primul portal de știri din Moldova.

Anterior, un deputat comunist a declarat că Partidul Comuniștilor nu este împotriva liberalizării regimului de vize, pentru că liberalizarea este în primul rând în folosul cetățenilor. Nu se cunoaște dacă afirmația acestui tânăr comunist este semn că le-au venit mințile la cap, ori e doar populism, pentru a mai rupe voturi de la Partidul Democrat. Cert este faptul că, PCRM plecase deja în extremă cu declarațiile anti UE, ceea ce probabil prindea bine cetățenilor pro-ruși și anti-UE.

Pe fundalul întoarcerii bruște a viziunii comuniștilor cu fața spre UEPartidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, s-a pomenit cu o sarcină mult mai grea, dar mai favorabilă lor, pentru că: dacă până acum împotriva UE erau mai multe partide, acum toate laturile negative despre această Uniunea urmează să fie prezentate doar de către un singur partid, acesta fiind Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ceea ce îngreunează sarcina acestora. Pe de altă parte, cea pozitivăDodon câștigă cu partidul său o parte electoratul PCRM, anume grupurile pro-Rusia și anti-UE, fără să depună careva eforturi în plus și fără să demonstreze nimic (exemplu este colaborarea strânsă cu cei de la Bălți, comuniști înrăiți mulți ani).

Citește și: Scara lui Dodon: De la nimeni, la președinte de partid [2]

Declarația lui Petrenco nu a fost nimic altceva decât o mână de ajutor întinsă lui Dodon, care asta și aștepta de mult timp, iar acum a ieșit la atac dur, în urma căruia vrea să schimbe PCRM cu PSRM.

Reușește Dodon să facă schimbare, sau nu?

Speranța moare ultima, așa se spune în popor, însă în partea ce ține de PSRM părea că speranța murise deja când au început scandalurile interne. Dar, odată cu declanșarea referendumului din Găgăuzia, dar și pe măsură ce Dodon vrea asemenea referendumuri și în alte localități din țară, inclusiv în Chișinău, au reapărut pe buzele cetățenilor și pe ecranele televizoarelor atât lideru partidului, cât și culorile acestuia, roșu comunist-socialist.

Așadar, doar cu investiții în oameni și proteste, PSRM a reușit să apară aproape zilnic în cele mai importante ziare, la cele mai vizionate televiziuni și pe cele mai vizitate portaluri de știri. Mediatizarea excesivă a lui Dodon și a partidului acestuia, prin băgarea în capul oamenilor că doar ei se ocupă de acum înainte de aripa stângă, comunist-socialistă, nu este nimic altceva decât un plus pentru PSRM.

Zilele trecute, probabil tot din seria aceasta de schimbare a PCRM cu PSRM, a fost organizat un offline cu unii bloggeri din Moldova, la Sadova, localitatea de baștină a lui Dodon.

Poate că unii s-au așteptat la articole bune despre PSRM și offline-ul cu Dodon, dar, cel mai bine a prins negativismul despre aceasta. Am citit câteva bloguri în care autorii s-au arătat împotriva inițiativelor partidului condus de către deputatul în cauză.

De fapt, orice părere negativă din partea tinerilor ajută PSRM să înlocuiască PCRM, pentru că se vrea o masă cu opinie despre politica PSRM egală cu opinia față de PCRM de câțiva ani în urmă, ceea ce este foarte bine pentru unii și ajută mult planurile acestea de schimbare a imaginii, de schimbare a PSRM cu PCRM.

Părerea mea este că dacă în continuare se merge așa, Dodon are toate șansele să înlocuiască scena politică cu actualul său partid, în locul celuia din care a făcut parte, cu atât mai mult că PCRM în curând va începe a se lupta mai mult pe intern, decât să se ocupe de campanie, iar tinerii lucizi la cap au plecat de acolo de mult timp.

 vox.publika.md
blogpostt [3]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [4] pe TWITTER [5]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2014/02/11/sarcina-lui-dodon-sa-schimbe-pcrm-cu-psrm-reuseste-sau-nu/

URLs in this post:

[1] Moldova.org: http://www.moldova.org/dodon-ii-acuza-pe-comunisti-ca-sunt-pro-europeni/

[2] Scara lui Dodon: De la nimeni, la președinte de partid: http://gandrabur.net/scara-lui-dodon-de-la-nimeni-la-presedinte-de-partid/

[3] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[4] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[5] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.