BlogPost.Timpul.md

PCRM, ISPITA LUI DODON

Screen Shot 2014-02-04 at 10.30.27 PM

S-a frânt un colț din steaua socialiștilor. La trei ani de la divorțul lui Igor Dodon cu PCRM, se crează impresia că transfugul se vrea din nou sub aripa comuniștilor. Dodon e sufiecient de realist ca să-și dea seama că mai are de ros pantalonii prin Parlament până la alegeri. După scrutin, nicio șansă.

O analiză fugitivă denotă că, în ultima perioadă, urmașii lui Ilici nu mai îndrăznesc să arunce cu pietre în economistul de altă dată, iar Dodon tot mai des îi îndeamnă să colaboreze. Ar mai exista o explicație în afară de eventuala revenire a fiului rătăcit în tabăra PCRM: socialiștii sunt în criză de idei pentru PR și nu fac decât să plagieze partidul-mamă.

Un lucru este cert. Ciuguleala dintre cei doi stângaci (partide de stânga) s-a conturat în Găgăuzia, unde socialiștii și comuniștii au muncit cot la cot pentru a promova referendumuri ilegale și idea aderării R. Moldova la uniunea vamală. Comuniștii, care cu siguranță sunt mai influenți în Găgăuzia în comparative cu socialiștii, l-au lăsat pe Dodon să defileze prin satele dun sud, fără să le fie frică că le va corupe electoratul. Și unii, și alții având insemne de partid roșii, cu ușurință pot fi confundați. Mai ales că steaua socialiștilor mai degrabă este un simbol bolșevic. Acesta este doar unul dintre argumente ce confirmă relațiile lor amiabile. Mai jos vedeți, însă, alte trei lucruri ce-i leagă:

1. Atât unii cât și alții sunt susținuți ideologic, și nu doar, de Kremlin. Drept argument este că Dodon și Tkaciuk zboară mult mai des la Moscova decât orice gastrabaiter moldovean.

2. Ambele partide promovează integrarea R.Moldova în uniunea vamală și sunt gata să susțină orice tentative de separatism doar ca să mențină țara în zona de influență rusă.

3. Se declară “stataliști” și vorbitori de limbă “moldovenească”.

A fost doar o generalizare a unor (non) valori comune. Dacă ar fi să vorbim pe îndelete, există prea multe asemănări, iar diferențele întârzie să apară.

Acum celor două forțe li s-a încredințat o misiune fără de precedent. La indicația imperiului, ei trebuie să organizeze pseudo-refrendumuri, asemnea celor din Găgăuzia, în toate raioanele posibile. Socialiștii au și trimis deja cereri către consiliile locale din Chişinău şi Bălţi, dar şi la Râşcani, Orhei, Basarabeasca şi Ungheni. Ei vor să ne întrebe dacă vrem cumva să aderăm la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. De parcă n-am face parte și acum dintr-o structură similară – CSI. Ca să ne determinăm în privința vectorului extern, este suficient să ne întrebăm care au fost beneficiile în urma aderării la CSI. Răspunsul ne va ajuta să luăm decizia corectă.

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Efim

Atit PCRM cit si Dodon sunt pe cale de disparitie pentru ca lumea e dezamagita in ei, ei au demonstrat ca nu sunt buni de nimik mai mult decit destabilizarea situatiei in tara.

Februarie 4, 2014 at 22:44 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog