BlogPost.Timpul.md
21.01.2014

ÎN LOC SĂ EXPLODEZE S-A DESUMFLAT: Penibilul Formuzal îşi va mirosi propriul fâs..

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Iată că şi povestea cu referendumul începe să se desumfle câte puţin şi, din “voinţă a poporului” (aşa cum încearcă să ne-o prezinte Formuzal de mânuţă cu PCRM), acesta se transformă într-o acţiune de PR, achitată din banii unui “binevoitor” rus originar din Republica Moldova.

Ceea ce se dorea a fi perceput ca o acţiune de trezire a spiritului combativ al găgăuzilor (lucru care potrivit planurilor PCRM ar fi servit drept catalizator pentru destabilizarea situaţiei în întreaga ţară), nu este până la urmă decât un alt fâs electoral al comuniştilor, fâs pe care până la urmă îl va mirosi tot Formuzal.

După ce a înţeles că nu va putea cheltui bani de la buget pentru organizarea referendumului, Formuzal a lansat declaraţii din care reieşea că cetăţenii din găgăuzia sunt atât de aprinşi şi de dornici să-şi exprime opţiunea, încât vor aduna de sinestătător banii pentru organizarea acestui referendum. Iată că astăzi presa de la Chişinău scrie că finanţatori sunt ruşii. Ceea ce trebuie să înţelegem din asta este că locuitorii din UTA Găgăuzia nu au dorit să dea nici un sfanţ pentru acţiunea de PR a Comuniştilor şi a lui Formuzal, sau că îi doare profund în cot de uniunea vamală şi orice alte propuneri venite din partea ruşilor.

Acum chiar şi pentru cei mai neiniţiaţi în ale politicii este clar că nu cetăţenii din găgăuzia vor acest referendum ci PCRM şi clovnul lor de buzunar – Formuzal. Dar nici ei nu o vor sincer, ci o vor la comanda ruşilor (nu degeaba tot de acolo vin şi banii) şi de aceea trebuie să-i înţelegem şi, undeva, poate, să-i compătimim.

În eventualitatea revenirii comuniştilor la putere, nu le va conveni să preia în administrare un stat divizat de ideea vectorului extern, mai ales că singuri îşi dau seama că vor fi nevoiţi să ia şi ei trenul spre Europa – aceasta fiind unicul drum. Atunci vor avea un ţap ispăşitor – Formuzal, care crează tensiune în societate şi pe care îl vor chema la calm. Iar el va arăta în acel moment ca o femeie de care care şi-a dat seama că cineva a profitat de ea. Acest lucru nu se va întâmpla însă decât în cazul, cum am mai spus, în care comuniştii vor reveni la putere. Cel mai probabil niciodată.

Un alt motiv pentru care anume Formuzal va fi acela care îşi va mirosi propriul pârţ este nesupunerea legilor Republicii Moldova şi neexecutarea deciziei executorii care interzice organizarea referendumului. Şi trebuie să fiţi siguri că anume asta se va întâmpla, iar amicii săi de conjunctură – comuniştii – care nu au nici un alt interes în afară de revenirea la putere prin destabilizarea situaţiei din ţară, îl vor lăsa să se descurce singur, aşa cum au procedat ei de fiecare dată cu personaje de unică folosinţă.

 vox.publika.md
Gabriel Călin
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog