- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

1 Decembrie, ziua de câcat a patriei

Scris de: Editor la data Decembrie 1, 2013 @ 11:07 in Actualitate | No Comments

O tara cu o zi stabilita abuziv, de Ion Iliescu. Cum suporti, romane?

Ca sa fie clar de la inceput: 1 decembrie NU ESTE ziua unirii tuturor romanilor.

Daca ati mai dat prin scoala si v-ati luat bac-ul pe bune, stiti ca dupa razboi, in 1918, romanii s-au unit treptat (nu toti odata). Iar Unirea a fost recunoscuta pe 24 decembrie 1918, cand regele Ferdinand a semnat decretul regal de acceptare a unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu România.

Nicidecum pe 1 decembrie!

De ce ne-a bagat pe gat Iliescu ziua de 1 decembrie?

Pai ne amintim, ca n-a trecut asa de mult timp:

  • In 1989, majoritatea romanilor cereau zi nationala pe 22 decembrie, ziua caderii comunismului. Lui Iliescu nu i-a convenit, ca el este si va ramane un comunist blestemat, pana o muri.
  • O mica parte au cerut sa se revina la 10 mai (Ziua Independentei). Nici asta nu i-a convenit lui Iliescu, pentru ca era si ziua regalitatii (iar el a dat ordin, in 1990, sa fie dat afara din tara regele Mihai, cu mitraliera).
  • Nimeni, absolut nimeni, nu a cerut atunci 1 decembrie, zi nationala. A fost exclusiv ideea lui Ion Iliescu, pe care a bagat-o cu forta pe gat poporului roman, fara nici un fel de referendum. Ca, la referendum, ar fi pierdut! Pur si simplu, asa a vrut pula lui.

Si s-a dovedit o idee mizerabila (ca toate ideile lui Iliescu):

  • A provocat conflicte etnice.
  • A stricat toate manifestatiile de ziua nationala (pentru ca, de 23 de ani, la 1 decembrie lumea tremura de frig).
  • A facut necesara serbarea mai multor zile (acum se serbeaza oricum si 22 decembrie si 10 mai), ceea ce e ridicol si diminueaza importanta zilei nationale.

O tara marca Iliescu!

De fapt, absolut toate ideile si toata mostenirea lasata de Ion Iliescu, s-au dovedit niste imbecilitati cumplite, care n-au rezistat in realitate:

  • A lasat 2 constitutii, ambele atat de proaste, neclare, rigide si interpretabile, ca au trebuit schimbate dupa numai cativa ani. Alte constitutii dureaza cate 200 de ani. In plus, Curtea Contitutionala a ajuns sa fie solicitata aproape saptamanal, sa explice “ce-a vrut sa spuna constitutia lui Iliescu”.
  • A interzis tribunalelor sa retrocedeze pamanturile confiscate de comunisti, fostilor proprietari. Cica, ca sa nu revina “boierii”. 23 de ani, economia romaneasca s-a zbatut in haos, pentru ca nu existau titluri de proprietate clare. Acum, in 2013, javrele lui de politicieni au cate 170 de hectare (si tot cumpara pamant ca disperatii), iar pe Iliescu nu-l mai arde grija de “boieri”. Pentru ca a ajuns pamantul pe mana cui trebuia!
  • A interzis tribunalelor sa retrocedeze casele (si a impus ilegal limite la retrocedare), iar acum Romania are de platit 17 miliarde de euro despagubiri: pai ce-ar fi sa-i platesti tu, nea Iliescule, mama ta de comunist imbecil? De responsabilitate fiscala ai auzit?

Cam asta e toata mostenirea lui Iliescu. Si grav nu este ca e o mostenire de cacat. Grav nu este ca e el un comunist idiot. Grav este ca TU, popor roman, suporti. Mananci cu gura plina, umpli polonicul si chiar mai ceri o portie.

Daca erai un popor normal, in clipa asta trebuia sa fii in strada si sa ceri desfiintarea zilei de 1 Decembrie.

sursa: http://capitalismpepaine.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/12/01/1-decembrie-ziua-de-cacat-a-patriei/

URLs in this post:

[1] http://capitalismpepaine.ro: http://capitalismpepaine.ro/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.