- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Crucea, secera și ciolanul

Scris de: Marin Basarab la data Octombrie 12, 2013 @ 09:28 in Istorie | 3 Comments

Ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova pare rupt dintr-un roman absurd scris de vre-un William Buroughs în sevraj.

Patrioții urlă în rusă că apără integritatea moldoveanească; preoții protestează cot la cot cu comuniștii, transformând treptat crucea creștinească într-o stea comsomolistă; comuniștii devin peste noapte credincioși și îl reinventează pe Hristos. Un Hristos angajat politic, bineînțeles.

Crucea nu mai reprezintă demult un simbol al valorilor creștinești în Republica Moldova. S-a transformat întrun simbol al bișnițarilor cu mașini de lux și case de milioane. Preoții, ce-i care ar trebui să împartă tot ce au cu săracii și să răspândească respectul, toleranța și dragostea față de aproapele tău, răspândesc straturi de grăsime pe burtă și ura față de oameni. Nu m-aș mira dacă mâine cineva din acesti preoți ”creștini” ne va spune că numele adevărat al lui Hristos era Iosif Visarionovici sau Vladimir Ilici.

Comuniștii, care au luptat pentru restabilirea simbolului ”secera și ciocanul” se pare că l-au distrus cu totul. Secera nu mai reprezintă munca cinstită și hărnicia, ci mai degrabă arma prin intermediul căreia pseudo-bolșevicii noștri ar vrea să revină la putere. Nu contează câte capete vor cădea și cât sânge se va vărsa, important este ca hoții din Parlament să le de-a acces la treuca guvernării hoților din opoziție. Ciocanul în genere s-a transformat în ciolan. Un ciolan al puterii visat noapte de noapte de opoziția care nici nu mai reușește să-și șteargă balele pofticioase de pe boticul pufos.

În acest context chiar cred că Moldova va fi invadată în curând de o mulțime de turiști. În nici o altă țară din lume nu poți să ai parte de un circ al absurdului precum cel de la noi. Așa că veniți oameni buni în Moldova, pe lângă tradiții, ospitalitate și mister veți avea parte de un spectacol extraordinar. Important este să nu fiți evrei, musulmani, hinduși, homosexuali sau atei. Riscați să fiți linșati creștinește în acest caz.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/10/12/crucea-secera-si-ciolanul/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.