BlogPost.Timpul.md

Crucea, secera și ciolanul

 
Bloggeri / autori
 

Ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova pare rupt dintr-un roman absurd scris de vre-un William Buroughs în sevraj.

Patrioții urlă în rusă că apără integritatea moldoveanească; preoții protestează cot la cot cu comuniștii, transformând treptat crucea creștinească într-o stea comsomolistă; comuniștii devin peste noapte credincioși și îl reinventează pe Hristos. Un Hristos angajat politic, bineînțeles.

Crucea nu mai reprezintă demult un simbol al valorilor creștinești în Republica Moldova. S-a transformat întrun simbol al bișnițarilor cu mașini de lux și case de milioane. Preoții, ce-i care ar trebui să împartă tot ce au cu săracii și să răspândească respectul, toleranța și dragostea față de aproapele tău, răspândesc straturi de grăsime pe burtă și ura față de oameni. Nu m-aș mira dacă mâine cineva din acesti preoți ”creștini” ne va spune că numele adevărat al lui Hristos era Iosif Visarionovici sau Vladimir Ilici.

Comuniștii, care au luptat pentru restabilirea simbolului ”secera și ciocanul” se pare că l-au distrus cu totul. Secera nu mai reprezintă munca cinstită și hărnicia, ci mai degrabă arma prin intermediul căreia pseudo-bolșevicii noștri ar vrea să revină la putere. Nu contează câte capete vor cădea și cât sânge se va vărsa, important este ca hoții din Parlament să le de-a acces la treuca guvernării hoților din opoziție. Ciocanul în genere s-a transformat în ciolan. Un ciolan al puterii visat noapte de noapte de opoziția care nici nu mai reușește să-și șteargă balele pofticioase de pe boticul pufos.

În acest context chiar cred că Moldova va fi invadată în curând de o mulțime de turiști. În nici o altă țară din lume nu poți să ai parte de un circ al absurdului precum cel de la noi. Așa că veniți oameni buni în Moldova, pe lângă tradiții, ospitalitate și mister veți avea parte de un spectacol extraordinar. Important este să nu fiți evrei, musulmani, hinduși, homosexuali sau atei. Riscați să fiți linșati creștinește în acest caz.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dinu

Aici mai pot aduga ca ei deja din la secere mai adauga si alte arme, daca e sa amintim arsenalul activistului comunist si amenintarile cu moartea care le facea acesta catre sustinatorii coalitiei de guvernare…

Octombrie 14, 2013 at 13:20 Răspunde
 
victor

Dl Marin, dstră aţi găsit ceva anormal întru-n fenomen de revenire la normal. Comuniţtii din secolul21 deja nu apreciază religia în calitate de oponent în competiţia pentru simpatiile oamenilor. Viaţa a aranjat pe foştii atei şi clerici într-o echipă comună în lupta contra adevăratului barbarism liberaL-economic şi dezmătuluispiritual, contra sodomismului şi călcării în picioare a tradiţiilor milenare umane. Detaşaţi-vă dle Marin de aprecierea schematică, retrogradă esenţei ideilor comuniste. Recitiţi Manifestul pertidului comunist formulat în 1848 de K.Marx şi o să gasiţi, în cazul păstrării imparţialităţii, că majoritatea valorilor promovate de acest document în prezent coincid totalmente cu cea ce se numeşte,începînd cu a doua jumătate din sec 20, nu alt cumva decăt valorile general umane. Sistemul de găndire comunist, ca şi alte fenomene de împortanţă istorică are istorie bogată şi ubeori contradictorie. A avut de lungul istoriei mai multe ramificări, care coincideau sau nu prea coincideau cu năzuinţele intime ale societăţii la fie care etapă concretă a evoluţiei . Însă reuşitele teoriei comuniste – apariţia conceptului despre economia social-orientată, despre caracterul paşnic a vieţii internaţionale, despre supremaţia drepturilor omului, despre lichidarea discrepanţei exagerate în bunăstarea oamenilor etc cu mult depăşesc greşelile şi neînţelegerile. Da comunismul nu poate fi apreciat ca ceva ideal, fiindca nimic ideal nu există.Însă dle Marin, Dstră, avănd o ură patologică faţă de doctrina comunistă, puteţi propune ceva în calitate de alternativă? La fel logică, cu a bază filozofică solidă, cu răspunsuri clare la orice întrebare, cu o valoare de durată eternă? Liberalismul, fiţi deacord, LA SCARA istoriei a falimentat. Şi atunci care este alşternativa comunismului? Teoria haosului, teoria lui Maultus; revigorată în ultima vreme?

Octombrie 21, 2013 at 10:56 Răspunde
 
Dinu Popa

Curind PCRM-ul va muri astfel iar la putere vor fi partide democratice si in opozitie la fel partide democratice. Atunci tara va fi cu adevarat democratica!, si europeana.

Octombrie 24, 2013 at 14:23 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Iar la nunta mea, va cădea o stea

 

Am și eu un vis!  Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Iar la nunta mea, va cădea o stea )

Hai să nu mai scriem despre nimicuri

 

Una din marile probleme cu care se confruntă mass media din Republica Moldova este goana după nimicuri. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Hai să nu mai scriem despre nimicuri )

Manifestul studentului moldovean (pamflet)

 

Eu nu studiez, eu am nevoie de diplomă, nu de studii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (2 Manifestul studentului moldovean (pamflet) )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog