BlogPost.Timpul.md
vieru.eu02.10.2013

Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti

 
Bloggeri / autori

Grigore Vieru

vieru.eu

 
 

„Gata, soacra mea nu mai votează comuniștii ”, îmi spuse cineva zilele trecute, făcînd referință la recenta cuvîntare a lui Voronin, adresată mulțimii adunate în fața Palatului Republicii. În postarea de joi am menționat că discursul liderului PCRM a fost:  […] vag, lipsit de coerență și pe alocuri cu bîlbîieli […] ”. Și asta pentru că încerca, cred, să spună ceva nou celor adunați, dar, din păcate, nu avea ce, pentru că, de cînd sînt în opoziţie, „plastinka” este una și aceeași.

Soacra interlocuitorului meu a rămas dezamăgită de prestaţia lui Voronin. Pentru ea, Voronin însemna PCRM. Şi nici măcar Tkaciuk, Munteanu sau „paţanaşu’” ăsta mai tînăr, Petrenco, nu pot fi comparaţ cu el, şi nici unul dintre ei nu va reuşi să ţină în mâini partidul aşa precum o face Voronin. Această femeie l-a observat pe Vladimir Nicolaevici nesigur, confuz şi obosit psihologic. Starea liderului preferat o face să creadă că acesta nu mai face faţă lucrurilor, iar fără el partidul se va distruge. Şi atunci, care-i rostul să-şi dea votul pentru un partid căruia încet-încet îi slăbesc puterile?

De cele mai multe ori, oamenii aderă la un partid sau îl simpatizează mai mult pentru liderului acestuia. Dacă acesta este unul carismatic, unul care vorbeşte convingător, ş.a.m.d. Mai puţin sau practic deloc se pune accentul pe doctrina partidului, nu se ţine cont de capacităţile echipei, etc.

Îmi amintesc ce spuneau unii despre Marian Lupu. Aceștia își doreau ca Lupu să devină Președinte de țară doar pentru simplul motiv că s-ar părea că vorbește frumos și corect, plus că este arătos. Poftim, doar de astfel de calităţi trebuie să aibă un Preşedinte de ţară?

Revenind la cazul lui Voronin. Cel mai probabil, am putea considera această situaţie ca fiind un pas spre un eventual eşec al PCRM-ului la următorul scrutin. Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti. Fără el, partidul se va pierde.

vieru.eu

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Irene

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

Mai 12, 2016 at 08:31 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
vieru.eu29.09.2013

Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu

 

În ultimile luni se observă o creștere a tendinței jurnaliștilor de la Jurnal TV, de părăsi acest post de televiziune. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu )

vieru.eu18.09.2013

Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

 

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă )

vieru.eu17.09.2013

Opoziția cere înapoi Banca de Economii

 

Este bine știut că este mai greu să recuperezi un lucru pierdud, decît să preîntîmpeni pierderea acestuia. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Opoziția cere înapoi Banca de Economii )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog