BlogPost.Timpul.md
vieru.eu17.09.2013

Opoziția cere înapoi Banca de Economii

 
Bloggeri / autori

Grigore Vieru

vieru.eu

 
 

Este bine știut că este mai greu să recuperezi un lucru pierdud, decît să preîntîmpeni pierderea acestuia.

Probabil, asta s-ar putea spune și despre cele 23% (din 56 la sută) de acțiuni ale Statului, pierdude recent de la Banca de Economii din Moldova (BEM). Astfel, Statul nu mai este acționarul majoritar. Dar, deține totuși pachetul de blocaj – 33%.

Acum, liberalii și comuniștii cer ca BEM, (dar și Aeroportul Internaționl Chișinău) să fie întoarsă Statului. Primii nu au spus cum văd ei întoarcerea băncii, în schimb,  comuniștii declară că soluția este naționalizarea acesteia. Și unii și alții au amenințat cu ample acțiuni de protest dacă acest lucru nu se va produce.

Probabil, PL v-a încerca să demonstreze că au fost comise încălcări în procesul de tranzacționare și că Guvernul nu a apărat interesele Statului în acest sens (lucru pe care personal, dar și mulți dintre voi nu-l excludem), ca ulterior tranzacția să fie anulată de către instituțiile abilitate.

Soluția comuniștilor este una costisitoare. Este vorba de 634,6 mln. lei pentru naționalizarea băncii și de cca 300 mln. lei pentru revitalizarea acesteia. În total, cca un miliard de lei din Bugetul de Stat, ceea ce poate duce la anularea a orice majorări de pensii, salarii sau indemnizatii. Or, comuniștii au în vedere cea de a doua metodă de naționalizare – confiscarea, practică utilizată masiv în perioada sovietică. Așa dar, în acest caz naționalizarea nu este soluția, și mă tem că ideea face parte din șirul de vorbe spuse doar de dragul spusului.

Cel mai probabil, PL și PCRM nu vor reuși, chiar dacă vor scoate oamenii în stradă, iar declarațiilor lor vor fi catologate pur politice. Deja ne-am convins că guvernanții au imunitate la proteste, așa că…

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
vieru.eu02.10.2013

Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti

 

„Gata, soacra mea nu mai votează comuniștii ”, îmi spuse cineva zilele trecute, făcînd referință la recenta cuvîntare a lui Voronin, adresată mulțimii adunate în fața Palatului Republicii. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Fără Voronin, comuniştii nu vor mai fi comunişti )

vieru.eu29.09.2013

Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu

 

În ultimile luni se observă o creștere a tendinței jurnaliștilor de la Jurnal TV, de părăsi acest post de televiziune. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Jurnal TV mai sărac după plecarea lui Bogatu )

vieru.eu18.09.2013

Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă

 

Comuniștii cer demisia Guvernului Leancă și asta din cauza ultimilor năzbîtii ale acestuia făcute la Banca de Economii din Moldova (BEM). Poate, într-o măsură oarecare ei au dreptate, dar mă întreb ce o să dea asta. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Comuniștii inițiază procedura privind demiterea Guvernului Leancă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog