BlogPost.Timpul.md
16.09.2013

Cerere prealabilă lui BALIŢCHI

 
Bloggeri / autori

Veaceslav Balacci

 
 

               Adresată public şi depusă pe suport de hârtie în căsuţa poştală a Serviciului Vamal

directorului general al Serviciului Vamal

dlui Tudor Baliţchi

16 septembrie 2013

CERERE PREALABILĂ

domnule director general,

     La data de 13 septembrie 2013 dvs. aţi declarat PUBLIC, pentru mass-media, în calitate de director general al Serviciului Vamal, că eu aş fi comis o pretinsă gravă infracţiune, prin care bugetul de stat ar fi fost fraudat cu 33 milioane lei.

Astfel, aţi declarat: „Pentru că faptele fostului șef al acestei direcții, Veaceslav Balacci, întrunesc componentele infracțiunii de abuz de putere sau abuz de serviciu (art. 327 CP) sau neglijență în serviciu (art. 329 CP), materialele anchetei de serviciu urmează a fi transmise conform competentei pentru luarea deciziei de către Procuratura Generală” (adresa din internet a informaţiei: http://ziarulnational.md/tudor-balitchi-da-e-vorba-de-veaceslav-balacci-materialele-anchetei-vor-fi-transmise-procuraturii/). Această declaraţie a dvs. a fost pe larg mediatizată, ajungând practic în toate sursele media de ştiri online, scrise şi TV, (jurnal.md, protv.md, unimedia.md, publika.md, etc.)  fapt care mi-a prejudiciat grav imaginea, onoarea şi demnitatea.

Declaraţiile dvs. constituie un derapaj antidemocratic grav şi vin să încalce într-un mod grosolan principiul prezumţiei nevinovăţiei, garantat prin art.21 al Constituţiei Republicii Moldova. Totodată, declaraţia dvs. constituie o încălcare obraznică a  prevederilor art.art. 7, 12, 15, 24 alin.(2), 26, 29 al  Legii nr. 64 din 23.04.2010 cu privire la libertatea de exprimareart.16 al Codului Civil, art.15 al Constituției Republicii Moldova, art.art. 6 şi 10 ale Convenției Europene pentru Drepturilor Omului.

Mai mult, acuzaţiile pe care mi le-aţi adus PUBLIC, în calitate de funcţionar public de rang înalt au constituit o noutate absolută pentru mine. Astfel, mi s-a încălcat flagrant şi dreptul la apărare, or nu am fost invitat anterior pentru a mi se comunica despre o eventuală investigaţie de serviciu care se pretinde a fi efectuată de către subdiviziunile Serviciului Vamal şi respectiv o eventuală calitate procesuală atribuită mie în cadrul acestei investigaţii, care ar fi justificat acuzaţiile aduse.

Astfel, în cazul în care această anchetă de serviciu a avut loc cu adevărat, am fost privat de dreptul de a putea face cunoştinţă cu materialele dosarului de anchetă de serviciu şi totodată de dreptul de a depune explicaţii în cadrul eventualelor proceduri de investigaţie.

Mai mult, dvs. v-aţi permis să faceţi această declaraţie fără a prezenta probe privind implicarea mea în presupusul caz de fraudare a bugetului de stat, profitând de faptul, că publicul nu cunoaşte organigrama Serviciului Vamal şi modul de delimitare a competenţelor în cadrul organelor vamale. Cunoaşteţi foarte bine, că probe privind implicarea mea în calitate de fost şef al Direcţiei Reglementări tarifar-vamale în scheme de scutire ilegală de la achitarea plăţilor vamale la importul mărfurilor nici teoretic nu pot exista, or funcţia în cauză nu prevede implicarea în procedurile de vămuire a mărfurilor, implicit în acordarea scutirilor de plăţi vamale şi acest lucru îl puteţi sesiza din fişa de post a acestei funcţii.

În contextul celor mai sus menţionate, luând în consideraţie că nu sunteţi la prima tentativă de a-mi prejudicia abuziv onoarea, demnitatea şi imaginea profesională, deja existând în acest sens mai multe hotărâri de judecată irevocabile (spre exemplu hotărârile: 12), în baza cărora aţi fost deja obligat la achitarea despăgubirilor morale şi deoarece acuzaţiile aduse mă defăimează în mod direct şi grav şi îmi lezează onoarea şi demnitatea şi imaginea profesională, în vederea curmării încălcării prezumției  nevinovăție (art.21 Constituție) şi restabilirii mele în drepturile legale, în conformitate cu art.art. 16 şi 17 ale Legii nr. 64 din 23.04.2010 cu privire la libertatea de exprimare,

 SOLICIT:

 

1)      DEZMINŢIREA informaţiei pe care aţi făcut-o publică şi prezentarea SCUZELOR PUBLICE, în aceeaşi publicaţie şi în acelaşi mod în care mi-aţi adus acuzaţiile abuzive, în termenii prevăzuţi de legislaţie;

2)      COMPENSAREA PREJUDICIULUI MORAL cauzat mie prin publicarea informaţiilor defăimătoare, care îmi lezează onoarea şi demnitatea şi imaginea profesională, în cuantum de 1,33 MDL (un leu şi treizeci şi trei bani), în termenii prevăzuţi de legislaţie.

 În cazul refuzului de satisfacere a prezentei cereri prealabile, îmi rezerv dreptul de a depune cerere în instanţa de judecată, pentru protejarea onoarei, demnităţii şi imaginii profesionale.

 Veaceslav Balacci

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
04.10.2013

Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL!

 

La 16 septembrie, după ce tânărul şi zglobiul general al Vămii moldoveneşti a încercat să-mi închidă gura prin nişte acuzaţii de doi bani, făcute public şi fără prezentarea cărorva probe, cu încălcarea prezumţiei nevinovăţiei şi dreptului la apărare, i-am adresat lui Baliţchi o cerere prealabilă prin care am solicitat DEZMINŢIREA informaţiei calomnioase. Prin acea cerere i-am solicitat de asemenea... (3 Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL! )

20.09.2013

EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON

 

 Continuare. Vezi şi Partea I.  O să recunosc că protagonistul nostru de azi era planificat pentru a fi abordat într-una din părţile de la urmă ale serialului, acesta fiind nici pe departe cea mai grea piesă din banda lui Bandiţchi. Însă, dacă tot celebrăm azi prima anversare de o săptămână de la conferinţa de presă din... (0 EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON )

14.09.2013

Scrisoare deschisă LEPĂDĂTURILOR

 

Dragi Bandiţi, De 5 ani lupt împotriva voastră şi a ilegalităţilor care au loc în domeniul în care viaţa a vrut să mă fierb din 2012 încoace: activitatea vamală şi de control la frontieră. Lupt pentru că aşa am deprins de la părinţi în cei 7 ani de acasă să trăiesc: onest, cu fruntea sus... (2 Scrisoare deschisă LEPĂDĂTURILOR )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog