BlogPost.Timpul.md

Măi băieți, voi aveți haz?

 
Bloggeri / autori
 

Cu câțiva ani în urmă locuiam la Botanica întrun bloc cu cinci etaje.

În apartamentul de vizavi locuia o vecină originară din Ucraina, Baba Șura. Întro bună zi, blocul a fost deconectat de la conducta de gaze pentru ceva reparații, iar Baba Șura, sărmănica, nu prea avea televizor și logic, nu avea de unde ști de acest lucru. Mă trezii cu vecina în prag dis-de-dimineață și cu întrebarea: Măi băieți, voi aveți haz? M-a umflat râsul, și i-am răspuns că parcă avem și mai facem și noi uneori haz de necaz. După care mi-am dat seama că vecina vorbea de gaz, doar că, rostea ”h” în loc de ”g” grație accentului ucrainian. Am liniștit-o spunându-i că gazul avea să apară în scurt timp însă faza comică mi s-a întipărit pentru mult timp în minte. 

Nu știu din ce cauză, mi-am adus aminte de această istorie ieri, când toată țara sărbătorea Ziua Independenței, iar oficialii moldoveni și români dădeau startul lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. Acest proiect cu siguranță nu place Rusiei, care nu va mai fi în stare să ne șantajeze economic. Cu siguranță ”frații mai mari” vor încerca să ne pună bețe în roate, să interzică exportul de vinuri în Rusia de exemplu, sau să găsească substanțe nocive în fructele și legumele moldovenești. Politica de șantaj rusească se vede foarte clar în relațiile Federației Ruse cu Ucraina. Să nu credem că Moldova va scăpa de aceste presiuni. Sunt prea mari interesele geopolitice rusești în această zonă, așa că ne așteaptă o perioadă fierbinte în relațiile moldo-rusești.Va fi greu, mai ales știind cât de umili devin politicienii noștri când e vorba de un dialog cu Rusia. Sper totuși că la următoarea încercare a Rusiei de a ne șantaja vom răspunde cu haz. Sper că politicienii noștri nu vor pierde chiar totalmente simțul umorului și, ce este mai important, simțul demnității. În momentul în care nu vom fi dependenți de gazele rusești, paremi-se, vom fi și noi un pic mai independenți. Iar la următoarea vizită a unui oficial rus care ne va întreba dacă vrem gaz, vom fi în stare să răspundem cu umor și demnitate. Fiindcă, cred eu, ne-a mai rămas un pic de haz. Iar în scurt timp, posibil, vom avea și gaz.

Marin Basarab EXCLUSIV PENTRU BLOGPOST.MD

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Iar la nunta mea, va cădea o stea

 

Am și eu un vis!  Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Iar la nunta mea, va cădea o stea )

Crucea, secera și ciolanul

 

Ceea ce se întâmplă astăzi în Republica Moldova pare rupt dintr-un roman absurd scris de vre-un William Buroughs în sevraj. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (3 Crucea, secera și ciolanul )

Hai să nu mai scriem despre nimicuri

 

Una din marile probleme cu care se confruntă mass media din Republica Moldova este goana după nimicuri. Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (1 Hai să nu mai scriem despre nimicuri )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog