- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Cine este de vină că orașul Chișinău arată ca Kabulul?

Scris de: 3blogpost la data August 13, 2013 @ 10:47 in Opinii & Editoriale | 9 Comments

Vin recent din Chișinău. O concluzie la cald. Nu-mi place Chișinăul. Nu-mi place pentru că a devenit urât și murdar. Cine este de vină? Foarte mulți o să arate cu dejtul spre Chirtoacă. Este o modă la Chișinău să dai vina pe Chirtoacă. În acesta se aruncă cu ocări, blesteme, mulțimi de oameni mai mult sau mai puțin sănătoși la cap dau buzna în primărie. Da, Chirtoacă are păcatele sale. Este de vină pentru fiecare gropiță din asfalt. Este vinovat că nu este în fruntea Partidului Liberal și pentru asta o să plătească politic cu vârf și îndesat. Este vinovat că nu reușește să-și facă în primărie o echipă cu oameni de-ai săi. Se bazează în continuare pe vechii mamuți, corupți și răs-vânduți.

Însă oricât de mult l-ați învinui și urâ pe Chirtoacă, el nu este singurul vinovat că orașul Chișinăul arată ca Kabulul, capitala Afganistanului. Mă scuzați pentru cacofonie. Doar nu Chirtoacă mi-a tăiat calea de o sută de ori în o sută de mașini diferite pe bulevardele capitalei moldovenești. Erau cetățenii votanți, cei care știu să arate cu dejtul, dar care nu-și asumă niciodată vreo vină. Pe crucea mea, mulți nebuni șofează prin Chișinău. Nu zic, există nebuni și în București. Însă aici nu văd la fiecare 10 minute mașini tamponate, care blochează traficul. Și apoi, nu Chirtoacă trebuie să vină, stimabili chișinăuieni, să vă curețe scara blocurilor de căcat, iertați-mi expresia. Intri în unele blocuri din Chișinău și nu-ți vine să crezi că pe acolo stau oameni. Pare că ai intrat într-o cocină. Rahat, chiștocuri de țigări, hârtii, geamuri sparte, noroi, praf… Fraților, e la voi acasă, nu vine nimeni să dea cu mătura în locul vostru.

Nu aruncați gunoiul pe stradă, nu circulați ca nebunii, nu distrugeți mobilierul stradal. Faceți chestii normale, care depind de voi și abia apoi puneți presiune pe primărie. Apropo de presiune. Nu mi se pare normal ca o persoană politică, aleasă de cetățeni într-o funcție importantă, care, teoretic, ar trebui să aibă parte de protecția statului să fie în permanență supusă unei violențe verbale, ba chiar și fizice. Nu-i plâng de milă primarului Dorin Chirtoacă. Departe de mine gândul. Eu vorbesc aici de instituția pe care o reprezintă. Nu mi se pare normal ca orice nebun de pe stradă să pătrundă într-o instituție a statului și să producă haos, să urle, să distrugă, să amenințe, să înjure. Nu e civilizat. Nu e democratic. Care mai este valoarea unei primării dacă toți demenții vor putea pătrunde nestingheriți în interior pentru a crea balamuc? Cum să mai respecți această instituție? Cine să mai aibă încredere în ea?

Ai impresia că instituțiile statului, care trebuie să restabilească ordinea, lasă haosul să continue în mod voit. De ce? Chestii politice: de ce să-l ajuți pe un oponent? Lasă-l singur în fața furiei maselor. Tizul primarului Chirtoacă, Dorin de la interne, trebuie să știe un lucru: cine seamănă vânt, culege furtună. Au mai fost unii care au lăsat pradă furiei maselor un Parlament și o Președinție. Știm ce s-a întâmplat cu ei. În fine. Nu prea știu cazuri din vestul civilizat, în care cetățeni sănătoși mintal sau ba să ia cu asalt primăriile, autoritățile locale pentru anumite probleme. În schimb, în Kabul acest lucru este sport național. Numai că acolo acești oameni nu sunt numiți protestatari, ci teroriști. Să ne așteptăm și la primul kamikaze moldovean care să amenințe primăria municipiului Kabul, pardon, Chișinău?

sursa: cojocari.ro [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/08/13/cine-este-de-vina-ca-orasul-chisinau-arata-ca-kabulul/

URLs in this post:

[1] cojocari.ro: http://cojocari.ro/2013/08/dorin-de-la-primarie-vs-dorin-de-la-interne-sau-cine-este-de-vina-ca-orasul-chisinau-se-transforma-in-orasul-kabul/

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.