BlogPost.Timpul.md

Rezident in Moldova, angajat in Romania, iar remunerarea o primesti din Germania

Find_a_job
Imagine:expatica.com
 

Fiind rezident in Moldova observ de ani buni migratia prietenilor mei si a cunoscutilor peste hotarele tarii. Fie in Europa, Statele Unite, Rusia, Australia, iar de curind si tarile Asiatice au devenit atractive.

Multi economisti vorbesc despre procesul globalizarii si despre “miscarea” economiilor, “fuziunea” lor, “amestecarea” si conectarea la unul si acelasi sistem de alimentare, sistemul global.

“Harta” veche dupa care ne conducem a venit timpul sa o modificam sau sa “modelam” una actuala, destinata “terenului”, pe care o sa-l ofere sistemul global.
Nu mai este cazul sa vorbim despre locuri de munca care vor dura o viata intreaga sau despre abilitati si aptitudini care le-ai dobindit o data si iti vor fi utile la nesfirsit, iar plus la toate iti vor aduce si prosperitate in viata personala cit si in acea financiara.

Oportunitatile vor fi diverse si vor veni din diferite tari sau chiar si continente. La momentul actual raspundem cu succes celor locale, care sunt provocatoare si dificile, cum ar fi capturarea unui iepure. Insa cind vine vorba despre oportunitatile globale vorbim despre cu totul alta fiara.
Una feroce si inteligenta, care te va provoca si va urmari fiecare miscare a ta pentru a gasi punctele slabe, va cere ce este mai bun in tine si nu va accepta scuze sau momente de indoiala.

Multi din noi o data vazuti trecuti de primul interviu se relaxeaza si se gindesc ca au succes deja, dar daca si au inceput sa lucreze atunci se considera in drept doar sa-si execute bine responsabilitatile si atit.

Dar nu e chiar asa ! Se spune ca ai nevoie de cel putin doi sau trei ani pentru a stapini bine un domeniu in care esti angajat. Insa dupa aceasta urmeaza iarasi un proces de invatare, o analiza a tendintelor globale si a cerintelor care tot se modifica.

Avem doar o zi pentru a indeplini responsabilitatile noastre la serviciu, in familie si fata de propria noastra. Sunt sigur ca suntem capabili de mai mult si ca avem capacitatea de a stapini mai multe domenii. Nu mai vorbim despre experti intr-un singur domeniu, ci despre experti care stapinesc bine aproape toate domeniile.

Situatia actuala ne permite sa traim in Moldova, dar sa muncim in Romania sau Ukraina, iar remunerarea sa o prim din Germania sau SUA. Insa in orice moment e bine sa fim pregatiti sa raspundem oportunitatilor internationale si sa ne mutam in alta tara cu traiul, sa invatam o alta limba, sa gustam alte bucate, sa invatam abilitati noi.

Sa fim responsabili si flexibili.

sursa: timotinvictor.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Irina

Da, e foarte adevarat despre ce scrieti si ati punctat in acest articol . Traim intr-o noua era, unde granitele incep sa se dizolve, tot mai multe companii incearca sa angajeze cetateni straini si pun accentul grav pe multiculturalism, pe acceptarea diferentelor si toleranta. E adevarat ca ceea ce conteaza cel mai mult si iti ridica sansele de a cistiga un post de lucru atractiv in aceste companii e in primul rind inteligenta ta emotionala si diploma de universitate in buzunar. Restul- te invata ei. E la fel de adevarat, ca trebuie sa fii mereu deschis sa inveti lucruri noi, sa cresti profesional, ambitia profesionala e foarte bine privita si chiar incurajata. Da, chiar daca ai impresia ca ai deja 30 de ani si esti un om deja format, nu trebuie sa fie adevarat, da, ai atins o latura, dar nu ai ajuns la o limita, mereu e posibilitatea de a creste intelectual si profesional.
Si imi permit sa moralizez, ca o persoana care are ceva experienta despre ceea ce vorbeste- moldoveni incetati a va mai bate cu pumnul in piept si a va fali cit de moldoveni mai sunteti, si puneti mina pe carte, ca era natismului a trecut demult, si excesul lui stim cu totii ce efecte catastrofale a avut.

August 13, 2013 at 00:05 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog