BlogPost.Timpul.md

Trage-ți un Blog!

Unii cred, că Blog trebuie să posede doar cei ”aleși”.

Recomand de azi fiecare să-și deschidă un Blog. Fie că ai 15 sau 50 de ani. Conduci la lucru un BMW sau un Belarus. Fie cuvintele se revarsă gârlă sau le scremi cu gazeta în mână. Deschideți un Blog!

Contentul bun mereu o să treacă. Dacă scrii rahat, dar cu gust și mai ești consistent, felicitări. Cei plicticoși au să rămână la coadă, iar cu timpul din lipsă de feedback se vor opri de la sine. Selecție naturală, cum s-ar spune.

Acuși am să vă arăt de ce merită și ce are în comun Bloggingul cu trainingurile.

Săptămâna trecută am reușit să ”țin” un seminar, așa să-i spun, la tema Construirea Strategiei în Social Media Marketing, cu aplicare practică pe piața Moldovei. Iar în ziua următoarea am plecat la Ivancea. Am avut plăcerea să fiu mentor, iar apoi juriu la SICamp. [Apropo, nu am văzut niciodată Orheiul vechi, noroc de Tudor care într-o seară mi-a făcut un tur. Rușine mie, frumoase locuri mai are acest petic de pământ].

Bine, mentoratul a fost mult mai cool, fiindcă am discutat cu echipe separate, a fost foarte focalizat și interactiv. Jurizarea a cerut o responsabilitate suplimentară, față de echipe, organizatori și societate, fiindcă primul loc de exemplu urmează să primească o finanțare de 20K lei și să implementeze un proiect care ar facilita procesul de Donare a Sângelui. Dar o mare pregătire pentru mine acest eveniment nu a cerut.

Pe altă parte, trainingul a durat doar 3 ore, prezentarea mea vreo 1h 15m. Și totuși a fost mult mai stresant – să vorbești în fața la +200 oameni. Am avut ceva interacțiune cu publicul, dar nu ca 3 zile de mentorat, normal.  Am avut nevoie de o săptămână de lucru asupra prezentării. Obiectivul meu fiind – livrarea informație cât mai simplu și clar, plus oferirea unei valori adăugate – utilității practice.

– Mi s-a mai spus că am introduceri lungi, asta e –

E una să lucrezi ani la rând, să te consideri specialist sau unii chiar guru întrun domeniu. Și e complet alta să încerci să explici tot ce știi cuiva din afara capului tău. Ieșirea din găoace, din spațiul de confort necesită efort substanțial.

Diferența este:
– Când lucrezi, îți este suficient să cunoști sau să cauți info despre ceea cu ce te ocupi.
– Când predai, este nevoie să studiezi toată industria, toate metodele, toate instrumentele, ca să formezi o imagine ”de sus” și corectă asupra subiectului. Astfel înveți singur foarte multe.
– Când predai, primești multe întrebări out of the box, oamenii văd ceea ce multe ori îți scapă. ”Odna golova harasho, a dve lucșe”.
– Pentru a formula mai clar informația oferită, ești obligat să o structurezi. Și o faci în primul rând în capul tău, imprimând mai bine multe lucruri cunoscute.
– Vice versa, teoria fără aplicarea în practică e bullshit. Vin experți de peste hotare și îți spun cele mai noi, cele mai trendy lucruri, dar nimic nu e aplicabil pe piața noastră.

Astfel, eu, doar într-o săptămână am învățat mai mult decât într-un an, învățându-i pe alții.


La fel e și cu Blogul. Nu poți să te apuci să scrii, până nu structurezi – altfel ești un balabol. Nu poți vorbi până nu te informezi, altfel ești din cei cu presa galbenă. Latri la picioarele trecătorilor și torni zoi.

Scriind de câțiva ani, nu am publicat o groază de articole. Am frământat ideile cu săptămânile. Dar așezându-mă la comp, înșirând gândurile pe monitor, îmi dădeam seama ce prostii scriu. Nu le șterg niciodată. Dar nici nu le public. Prefer să văd grebla, ca să nu calc pe ea. Și merg mai departe.

La multe din articolele publicate am primit comentarii, unele negative, altele pozitive și am luat de la fiecare câte ceva bun.


Deci reiterez – nu-ți fie frică să-ți tragi un Blog și învață să vezi lumea prin ochii cititorilor!

sursa: andreiharet.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog