BlogPost.Timpul.md

Criză de medicamente în Grecia

pastile-medicamente-farmacisme-shutterstock

După criza financiară, a venit rândul şi unei crize medicale. Spitalele şi farmaciile din Grecia se plâng că nu mai au suficiente medicamente pentru tratarea unor afecţiuni serioase precum cancerul sau hemofilia, relatează BBC. De vină ar fi atât datoriile şi facturile neplătite către marii producători de medicamente, precum şi speculanţii care profită de preţurile mici şi exportă medicamentele către alte state europene, în loc să le vândă în Grecia.
Cozi interminabile la farmacii, după sosirea unui transport, nervi şi anunţuri prin care se cere donarea medicamentelor de care unii oameni nu mai au nevoie. Au devenit imagini la ordinea zilei în Grecia, unde lipsa de medicamente afectează atât pacienţii, cât şi medicii. Marii producători au limitat livrările către statul elen, din cauza facturilor neplătite. Asta în vreme ce oameni întreprinzători cumpără cantităţi mari de medicamente şi le exportă către alte state europene, unde le pot vinde chiar şi la preţ dublu.

Guvernul grec încearcă să impună o interdicţie privind exportul anumitor medicamente şi substanţe chimice. Mai mult, executivul vrea să dea amenzi usturătoare pentru cei care ar încălca legea. Totuşi, unii experţi susţin că singura soluţie care ar da roade este alinierea preţului medicamentelor cu cel din alte state europene.

Alţi greci dau vina în întregime pe marii producători de medicamente, pe care îi acuză că au ajuns să evite statul elen de dragul profitului.

Jurnaliştii străini scriu că situaţia din sistemul medical elen ar putea deveni dezastruoasă, dacă guvernul de la Atena nu ia măsuri în următoarele luni

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog