BlogPost.Timpul.md

…de alungat balaurii, de Maia Metaxa

20091126285099129hydram
 

Jurnalista Maia Metaxa a prins astăzi, în timp ce gătea, o rază puternică de inspiraţie. Şi a scris gânduri frumoase pe Facebook. Cu acordul verbal al ei, reproduc mai jos ideile luminoase. Mai luminoase chiar decât ideile celui de-al III-a Congres al PCUS. Guest post, cum spun bloggerii. Citiţi şi luminaţi-vă!

“Nimeni altcineva nu te poate ajuta decât tu însuţi. Noi ne naştem şi murim singuri. Şi voobsce suntem singuri. Iată atunci când înţelegi şi accepţi asta, devii deodată mai plin de oameni.

Miorlăiala merge doar o vreme. Cel mult trei zile. După care te plictiseşti şi ţi-i lehamite. Apoi, te apuci frumuşel de păr şi te scoţi. De unde te-ai băgat tu însuţi: butoi, groapă, hău, văgăună, câmpie. Whatever. Dar ieşi de acolo. Cu un şut în fund, pe care tot tu ţi-l administrezi.

Şi, îţi cauţi de treabă şi treabă. În viaţa ta. Cum te duce capul, dar important e să faci. Ceva. Bun şi frumos pentru tine. Ceva care te face bun şi frumos. Şi mai rotund. Ceilalţi vor „lua” asta de la tine, fără ca să te deranjeze, şi vor da mai departe. Sau îţi vor întoarce inzecit. Important e să nu aştepţi ceva bun şi frumos de la ei. Fii tu „bun şi frumos”. Pentru tine şi, indirect, vei deveni „bun şi frumos” pentru ei.

„Oamenii tăi” vor fi mereu „ai tăi”. Indiferent de cum eşti, arăţi, simţi. Cei care nu mai sunt acum, înseamnă că nu mai sunt. Ai tăi. Let them go. Rolul lor şi l-au jucat în viaţa ta. Şi tu ţi-ai jucat rolul. În viaţa lor. Iar ca „oamenii tăi” să fie „ai tăi”, let them go, pentru că sunt ai tăi. Vrei tu asta sau nu.

Oamenii există ca să fie iubiţi. Şi lăsaţi lângă tine. Acceptaţi. Înţeleşi. Şi tu la fel. Tu pe tine însuţi.

Gata. Că mă doare capu’ deam’

P.S. Balaurii vor fi. Mereu.  🙂

Maia Metaxa. 5 august 2013″

sursa: cibotaru.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog