BlogPost.Timpul.md

100 de ani de la Pacea de la București

 
Bloggeri / autori
 

E caniculă. Bucureștii sunt goi. E momentul potrivit ca orașul să ofere spațiu și timp

Simpozionulului  “Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913. Consecinţe asupra destinului armânilor.”

Asociaţia Comunitatea Armână din România şi Societatea Culturală Aromână organizează împreună Simpozionul cultural cu tematică istorică, având titlul“Centenar Pacea de la Bucureşti, 1913 – Consecinţe asupra destinului armânilor”. Simpozionul se va desfăşura la Centrul Cultural Calderon din Bucureşti, Str. Jean Louis Calderon, nr.39, in ziua de vineri, 09.08.2013, între orele 13-19. Expunerile vor fi ţinute în limba română şi aromână. Intrarea este liberă, capacitatea sălii fiind de 70 de locuri.

Desfăşurătorul evenimentului este:

– ora 13 – primirea invitaţilor;

– 13.30 – 15.00 Sesiune de expuneri moderată de Alexandru Gica – Universitatea Bucureşti.

Vor conferenţia: Cătălin Negoiţă – profesor istorie Universitatea Galaţi, Nicolas Trifon (scriitor, Franţa), Enache Tuşa – Universitatea Ovidius, Constanţa, Nicolae Cuşa – profesor istorie, scriitor, Alexandru Gica – profesor Universitatea Bucureşti, scriitor.

– 15.00 – 15.30 – pauza de cafea

– 15.30 – 18.00 Sesiune de expuneri moderată de Tănase Stamule, cadru didactic ASE Bucureşti – vor conferenţia: Iani Mantsu (Germania), Nicolas Caracota (Franta), dr. Corneliu Zeana, scriitor, Branislav Stefanoski (Republica Macedonia), scriitor, Toma Kyurkchiev (Bulgaria).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, Bucureşti.

Preşedinte Comunitatea Armânilor din România – Filiala Bucureşti

Dumitru Toşa

În librăriile bune din țară mai puteți găsi cartea lui Nicola Trifon Aromânii: pretutindeni, nicăieri, tradusă din franceză de Adrian Ciubotaru și apărută la Editura Cartier.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Lectură pentru stataliști

 

Această carte a apărut în 1980. În engleză. Și de atunci tot a fost reeditată. În 1990 a mai apărut o prefață cu realitățile de după 1989.  În 2007 a mai apărut o prefață. Cu noile realități ale UE. În 2000 a apărut în română. La Cartier. De azi găsiți în librăriile bune ediția a... (0 Lectură pentru stataliști )

Bunul barbar

 

Au trecut aproape șapte ani. Istoria cochetă despre bunul barbar, cumanul catolic și civilizator de români, a intrat în adevărurile incontestabile ale civilizației maneliste românești. Neagu Djuvara, cu aer de aristocrat al istoriei și al scriiturii, a reușit să facă istoria pasională, ca un roman de dragoste pentru casnice. Istoricii nu prea au atras atenția... (1 Bunul barbar )

Parisul & Londra

 

Londra a fost construită de țărani. Dar e locuită de orășeni. Parisul a fost construit de orășeni. Dar este locuit de țărani. Așa mi-a spus cândva tânărul meu prieten englez. Sper că n-am uitat detalii esențiale.   Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Parisul & Londra )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog