BlogPost.Timpul.md

Turism cu autostopul în Republica Moldova

Indicator-Tipova
Imagine:infoprut.ro
 

Meriţi infrastructură, dragă Basarabie.

Postarea aceasta şi-ar fi expus pe larg desfătările unei excursii în format ,,2+1″ la Nistru, însă starea năzuroasă a drumurilor şi a transportului ne-a sancţionat bunele intenţii de călătorie. Era cât pe-aci chiar să le saboteze, dar noi ne-am încăpăţânat în demers, deprinşi cu fandoselile politicianiştilor de la Chişinău, care umblă cu cioara vopsită pe la BERD şi BEI în căutare de finanţare a infrastructurii.

Am pornit spre satul Ţipova pentru că Victor, aflat pentru prima oară în dreapta Prutului, a ales între păduri, cetăţi şi mănăstiri cea de-a treia categorie. De la Gara de Nord am prins un autobuz învechit spre Rezina, care până la Orhei a şchiopătat, dar care apoi a recuperat ca o săniuţă în miez de tundră până în intersecţia spre satul Lalova. Un indicator ne-a informat că avem 16 km de parcurs până în Ţipova şi un autostopist de ocazie că mai trec maşini câteodată, dar depinde de norocul fiecăruia dacă opresc au ba. Dar să ştim noi sigur că maşină invers nu trece decât dimineaţa, din Lalova spre capitală.

că Dumnezeu ne-ar putea trimite un mijloc de transport pentru a ieşi din încurcătura itinerară, dar că pentru asta ar fi nevoie de câteva fapte bune, ori ce fel de fapte bune poţi iniţia şi finaliza într-un colţ de drum, lângă porumb, o căruţă şi cinci alţi subiecţi plini de speranţă? ,,Merg să îmbrăţişez un copac”, ne-a spus sigur pe sine. A îmbrăţişat copacul şi am pornit pe jos după o oră de aşteptări inutile şi de regrete că nu ne-am îndreptat spre Saharna.

În dreptul primului sat adâncit în propria-i după-amiază de sâmbătă, mai exact cam după încă o oră, am reuşit să oprim un tirist, adică un şofer simpatic care spărgea seminţe de dovleac pe un covoraş, în dreptul schimbătorului de viteze. Salvatorul nostru avea de încărcat marfă la Lalova, aşadar mai departe de Ţipova, astfel că ne-a lăsat în buza satului, la trei kilometri de mănăstire. Omul tânăr nici nu a vrut să audă de recompensă financiară, ne-a sfătuit să îi cumpărăm lui Victor o îngheţată sau mai multe.

De-a lungul celor trei kilometri de drum am mâncat pere pădureţe care ne-au strepezit dinţii, ne-am întrecut în aruncarea nucilor cât mai departe, am oprit o maşină a cărui şofer spărgea seminţe de floarea-soarelui de astă-dată, dar care nu ajungea la mănăstire, am crezut o vreme că am încurcat borcanele, dar repede ne-am venit în fire şi am pătruns în sat. Întâi ne-au întâmpinat fântânile, care mai de care mai ornamentate. În linii curbe se întrezărea şi Nistrul, iar în prim-plan viţeluşi, cai şi căpriţe luau prânzul târziu. Câţiva săteni se îndeletniceau cu ştiuleţii de porumb pe prispa caselor.

Indicator-Tipova

continuare pe infoprut.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog