BlogPost.Timpul.md

Da eu am fost la țară și am …

Am săptămâni când vreau pur și simplu să evadez din Chișinău. Să las în urmă toată rutina, zgomotul , grijile profesionale și personale și mă ma dizolv în liniște, pace și în simplitate. Weekendul acesta am lăsat Chișinăul undeva departe, pentru a fi mai aproape de ceea ce aveam nevoie – liniște, pace, somn odihnitor, peisaje extraordinare și plăcinte.

Toate acestea le-am găsit în atmosfera ospitalieră și caldă, în casa d-nei Maria, din satul Trebujeni. D-na Maria împreună cu alte familii din Trebujeni, susținute de Alexei și Andrei,  au lansat ieri proiectul Hai la țară.

Ideea de a  dezvolta turismul rural este una binevenită și promițătoare, în special astăzi, când turișitii sunt în căutare de senzații noi și autentice, iar micile gospodării caută noi opurtinități pentru activitate.

Ieri, am descoperit altfel satul Tribujeni și Răutul. Am descoperit casa dnei Margareta, cu o lejancă, de îți vine să stai acolo toată iarnă și cu o privelește hipnotizantă, gospodăria dnului Grigore, care   confecționează instrumente muzicale populare: nai, fluier, cimpoi, caval, atmosfera primitoare a dnei Maria cu o ogradă amenjată în stil rustic, cu o grădiniță de flori adorabilă și o casă în care poți să stai cu toată gașca cât îți poftește inimă ( are 4 odăi spațioase, pe gustul fiecăruia. Data viitoare mi-am promis ca voi dormi in verandă!)

2013-08-02-19-37-33

Eu știu cu siguranță unde voi sta peste noapte la festivalul Gustar, eu știu unde se pot caza  prietenii mei care vin de peste mări și oceane și doresc să guste din adevarata viața și atmosferă  a satului moldovenesc și mai știu că liniștea, pace și albastru infinit s-au născut la țară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. Pentru gurmanzi, trebuie să vă spun că numai la țară, poți mâncă plăcinte făcute în toate felurile și cu tot ce vrei, cele mai gustoase sarmale și cele mai proaspete fructe. De vin tac, e secret de țară  :)

sursa: nativozian.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog