BlogPost.Timpul.md

S-a inventat aparatul de fotografiat care captează şi mirosul!

scentography-300613

Un nou aparat foto a fost dezvoltat, care poate capta mirosul primului tău animal de companie sau mirosul vacanţei pe malul mării.

Proiectul MA al designerului Amy Radcliffe de la Central Saint Martins aduce o dimensiune senzorială semnificativă pentru stocarea amintirilor noastre preferate.

Cum ar fi dacă ai putea mirosi din nou aroma tortului proaspăt pe care l-ai primit de ziua ta, sau mirosul florilor sălbatice din luncile de pe Alpi, pe care le-ai văzut în ultima ta vacanţă? Sau poate vrei să îţi aminteşti cum mirosea primul tău animal de companie sau adierea reconfortantă a şamponului pe care îl folosea iubita ta?

Madeleine – numit după povestea lui Marcel Proust a memoriei involuntare determinată de gustarea unei bucăţi de tort – este proiectul lui Radcliffe pentru un nou tip de aparat de fotografiat care nu înregistrează doar imagini, ci şi mirosuri.

Proiectul ei se bazează pe o tehnică de „headspace capture”, pionerată în 1970 de către chimistul de parfumuri elveţian, Roman Kaiser, pentru obţinerea compoziţiei de arome botanice rare pentru industria parfumurilor.

Camera de „scentography” are o formă retro-futuristă, cu referire atât la acest patrimoniu al anilor ’70, cât şi la nostalgia noastră în ceea ce priveşte fotografia – alcătuită din camere foto Lomo greoaie şi filtre Instagram nostalgice.

Cu carcasă de ceramică, pâlnie de sticlă şi tuburi de plastic, camera arată ca un aparat ştiinţific misterios.

Pentru a o face să funcţioneze, pui pâlnia deasupra obiectului sau mediului din care doreşti să captezi mirosul, apoi o pompă aspiră aerul într-un captator realizat din Tenax – o răşină polimerică poroasă care absoarbe particulele volatile ce alcătuiesc mirosul.

Poate dura de la câteva minute pentru a capta mirosul unor căpşuni proaspete până la aproximativ 24 de ore pentru a stoca o aromă mai subtilă din atmosferă.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog