BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează:

1. Valabilitatea:

– 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani

– 5 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

2. Taxele:

– 276 lei (63 euro) – paşaportul electronic pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani

– 302 lei (69 euro) – paşaportul electronic pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani

– 232 lei (53 euro) – paşaportul temporar.

Modificarea aliniază legislaţia noastră normelor europene în materie de acte de călătorie. Astfel, minorilor sub 12 ani nu li se mai preiau impresiunile digitale (amprentele), iar valabilitatea paşaportului este de numai de 3 ani.

Părinţii care au achitat deja taxele în valoare de 302 lei, sunt rugaţi să depună documentaţia pentru paşaport până la data de 12.08.2013, adică până la data intrării în vigoare a noii legi.

Din data de 12.08.2013 nu vor mai fi acceptate taxele de 302 lei, ceea ce presupune achitarea unei noi taxe de 276 lei. Recuperarea sumei de 302 lei se va putea realize numai în baza unei cereri adresată Companiei Naţionale ,,Imprimeria Naţională” S.A Bucureşti, cerere care va conţine şi un număr de cont în care să fie virată suma, şi numai după ce în prealabil, se va certifica la sediul serviciului nostru, sub semnatură şi ştampilă, că taxa nu a fost utilizată, se poate restitui contravaloarea acesteia.

De asemenea în baza noii legi, solicitarea paşaportului se poate face la sediul oricărui serviciu de paşapoarte din ţară, indiferent de domiciliul solicitantului.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandu

Deci termenul se reduce de la 10 la 5 ani?!

August 2, 2013 at 21:51 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu. Am mai bine de 2 săptămâni... (1 Ce s-a întâmplat cu noi? )

blog.galbur.md27.05.2013

Ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu către soția sa Maria

 

«Scumpa mea Rica, Am stat cu capul sus şi fără teamă în faţa judecăţii, după cum stau şi-n faţa Justiţiei Supreme. Aşa să stai şi tu! Nimeni în această ţară nu a servit poporul de jos cu atâta dragoste, pasiune, dezinteres, cum am servit eu. I-am dat totul, de la muncă până la banul nostru,... (1 Ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu către soția sa Maria )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog