BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net02.08.2013

”Dorin Chirtoacă inaugurează astăzi un nou monument, la Botanica”

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

”Primaria Chisinau inaugureaza astazi un nou monument la intersectia bd. Dacia cu Traian. Monumentul se numeste “Ghereta neconuscutului”. Responsabilii primariei spun ca la aceasta intersectie a fost format deja un cartier de gherete, cu autorizatia institutiei, dar s-au pomenit ca proprietarii sunt necunoscuti si nu au pe cine soma sa le demoleze, fapt pentru care au decis sa puna acolo si un monument, sa arate bine”, aceasta a fost gluma din dimineața zilei de astăzi.

Câteva ore în urmă Constantin Tănase a scris: ”Tot mai insuportabil și mai nesuferit Chișinăul meu cel drag: buticuri peste buticuri, monstruozități de plastic gen PRODUSE, DULCIȘOR, ZOLUȘKA, LOMBARD, SCHIMB VALUTAR ș.a., trotuare pline de vechituri puturoase scoase la vânzare, țărance alineate pe sub garduri care-ți propun brânză și lapte „direct de la producător”, mașini parcate pe trotuare, mormane de sticle de bere lângă bănci, pungi de plastic pe care le ridică vântul în sus, putoare de la containerele cu gunoaie la intrarea în blocuri, muzică „blatnaia” dată la maximum… Așa arată azi „capitala” R. M.! Ați mai văzut o asemenea capitală prin Europa!?”.

Cine se pune împotriva lui Constantin Tănase la acest capitol? Cred că nimeni, pentru că Chișinăul este din ce în ce mai nesuferit, în frunte cu liberalul nereformat Dorin Chirtoacă.

La intersecția bd. Dacia cu Traian chiar este deja un cartier întreg de gherete. Am trecut pe acolo pe data de 24 iulie 2013. Am mai fost pe acolo vreo doi ani în urmă. Arăta altfel acea intersecție, era fără gherete și parcă, dacă-mi amintesc bine, a fost și Chirtoacă, ”luptându-se” cu o macara. De atunci a uitat și tot aruncă vina pe instanța de judecată.

La ce a adus acest Chirtoacă întregul oraș este de plâns, atât pentru locuitorii cu viză de reședință, cât și pentru ceilalți care nu au viză de reședință, deoarece capitala-i reprezintă, pentru că este fața Moldovei.

Nu știu la ce se uită delegațiile străine până când ajung la Cricova și la ce atrag atenție fel de fel de emisari, pentru că în Chișinău dai cu capul de o gheretă și cu ochii deschiși, nu doar închiși.

Am mai scris că gheretele în capitală se autorizează de Primăriei, iar terenul este dat în locațiune tot de Primăriei, numai că se capătă câteva hârtii pe sub masă, de inițiere, contra unor sume de bani (mită), iar mai apoi se începe puțin frecuș prin instanța de judecată, după care primarul declară în fiecare luni că justiția este rea și-l obligă să autorizeze amplasarea gheretelor.

Păi bine Domnule primar, în cazul când emiteai o Dispoziție, prin care se interzicea amplasarea gheretelor și acordarea în locațiune a terenurilor de pe străzi, celelalte structuri din Primăriei nu emiteau autorizații și nu erați nevoit, obligat să le avizați.

De 6 ani aceeași poveste, același primar și un alt Chișinău, cu regret. Merită nu doar demis, dar și izgonit, pentru că vrem o capitală Europeană, nu o Piață Centrală.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandu

Chişinăul are nevoie de un primar „cu vână”, energic şi priceput la toate! Părerea mea este, că Vlad Filat ar putea transforma capitala într-un oraş european!

August 2, 2013 at 11:38 Răspunde
 
Cristina

Mintea moldovenilor ordinari, daca se intimpla ceva in capitala primul vinovat e primarul … mare prostie! mai intii de toate sunt de vina cetatenii, ar trebui sa inceapa fiecare de la sine , doar asa se va putea schimba ceva.Dar nu dind mereu vina pe altii …

August 3, 2013 at 10:13 Răspunde
 
Vlad

Maia, asta tu? Fași treabă, văd că.

August 2, 2013 at 14:50 Răspunde
 
Alex

O scrii de dragul scrisului, fiindca de fapt nu cunostii cum se intampla procedura, nu cunosti legislatia in baza la care se elibereaza dispozitii. A critca e usor, a face ceva pentru captiala mai greu. Sincer cred ca insusi noi suntem de vina pentru aparitia tot mai multor gherete, noi insusi ii motivam sa o faca. Cererea creaza oferta, si nicidecum invers.

August 2, 2013 at 18:21 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog