BlogPost.Timpul.md

Artileria grea se convoacă pe Nistru (I)

Nistru-Pescuit105-900x598
Imagine:ifz.ro
 

Mihai Eminescu: „Stejarii cresc doar pe pământul bun, buruienile pretutindeni”

Vara sunt la modă „școlile de vară”. Fie că e vorba de modelul american de campament(corturi, boy scouts, dezvoltare fizică și spirituală) modelul european(cazare decentă, summer schools cu dezbateri, jocuri intelectuale, vizite la muzee și piscine) saumodelul rusesc(cort militar, șașlîcioc făcut pe jos, prea multă băutură și cu bâdle) toată lumea organizează „școli de vară”.

Deoarece Moldova este încă departe de noțiunea responsabilitatea termenilor, oricine poate zice că face o școală de vară. E libertatea lor de exprimare fie că au 10 sau câteva sute de participanți. Rămâne la mintea audienței înțelegerea evenimentului. Tot la altitudinea intelectuală a audienței rămâne însușirea termenului școală de vară și diferența de beții colective sau discuții în care oamenii se conving între ei că ceea ce fac e ok.

Eu înțeleg o Școală de Vară ca un eveniment după care oamenii rămân cu ceva consistent: un concept nou, o tehnica nouă, o abilitate. După o școală de vară politică participanții pleacă acasă cu mai multă viziune, mai multe contacte utile și mai mulți prieteni la cataramă.

Școala de vară începe cu multe zâmbete, bagaje, agendă și discuții despre cine cu cine se cazează. Școală de vară continuă cu deschiderea oficială, distribuția în grupuri, pe preferințe, întâlniri cu seniori și mentorii. Mi se pare de bun simț ca tinerii să-i torpileze cu întrebări pe cei care au curajul să le iasă în față. Așa sunt tinerii: vor totul sau nimic! Vor acum! Sunt rebeli și indiferent de circumstanțe au senzația că dețin adevărul absolut. Iar seniorii trebuie să dea tot ce au mai bun din ei și … să rămână, pe noapte, la grătar și discuții.

Diminețile școlii de vară încep cu țuruiacul și înviorarea iar nopțile sunt albe. Zilele numai bune pentru dezbateri aprinse, competiții și câteva salturi în piscină. Neapărat! Așa e la Școala de Vară! La școala de vară ai totdeauna invitați din străinătate. Prieteni de peste mări și țări sau prieteni apropiați cu care vrei să schimbi o vorbă și să mai povestești din necazuri.

Școală de vară se termină cu aplauze, cu amintiri de-o viață și un album întreg de fotografii pe care le ascunzi în inimă.

sursa: dancaranfil.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog