BlogPost.Timpul.md

Îngrijorarea are efecte mai grave decât am putea crede

uomo-triste

Îngrijorarea excesivă cu privire la situațiile stresante de zi cu zi poate cauza inflamații, potrivit unui nou studiu condus de profesorul Peggy Zucola de la Universitatea Ohio din SUA.

La proiectul propus de echipa de cercetare au participat 34 de tinere fără probleme de sănătate. Acestea au fost rugate să își prezinte candidatura pentru un post în fața a doi intervievatori îmbrăcați în halate albe de laborator, care le-au ascultat fără a exprima nicio emoție facială.

Ulterior, jumătate dintre participante au fost rugate să își evalueze performanța, iar cealaltă jumătate a trebuit să se gândească la o serie de activități și imagini neutre, precum mersul la cumpărături sau navigarea unui vapor.

Probele de sânge recoltate au arătat că nivelul proteinei C reactivă, un indicator al infalamției la nivelul țesuturilor, era mai ridicat în rândul tinerelor care și-au analizat prestația avută în fața intervievatorilor. Acesta a continuat să crească chiar și la o oră după activitatea în sine, în timp ce, la participantele din grupul secundar, marker-ul inflamației a scăzut la nivelul inițial.

Proteina C reactivă este produsă de ficat ca parte a răspunsului inflamator inițial dat de sistemul imunitar. Sistemul imunitar, la rândul său, joacă un rol decisiv în apariția anumitor afecțiuni cardiovasculare, a cancerului, demenței sau bolilor autoimune, acestea fiind corelate, de altfel, cu anumite inflamații cronice.

Studiul demonstrează, așadar, că persoanele care își îngăduie o vulnerabilizare prea mare în raport cu evenimentele stresante de viață își pun sănătatea în pericol, prin afectarea sistemului imunitar, cu toate implicațiile pe care aceasta le presupune pe termen lung.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog