BlogPost.Timpul.md

Despre sport (BJJ) în viața mea

De mic am fost încurajat să fac sport. Am practicat diverse stiluri de luptă, am jucat fotbal, baschet. În multe din aceste domenii chiar am atins rezultate notabile.

Ultimii 3 ani am descoperit pentru mine BJJ-ul (Brazilian Jiu-Jitsu). Mulți dintre voi probabil se întreabă ce înseamnă Jiu-Jitsu, dar mai ales ce caută aceste două cuvinte de origine japoneză alături de cuvântul “brazilian”. Interesantă combinație :) Ce-o fi și asta? Accesați link-ul pentru mai multe detalii: BJJ

În această postare vreau să scriu despre cum văd eu BJJ-ul și ce înseamnă el pentru mine.

Din start menționez că personal niciodată nu am practicat sportul la nivel profesional. E doar o pasiune. Și totuși ce înseamnă BJJ pentru mine?

În primul rând e un stil de luptă ce-l practic cu o deosebită plăcere. Când vine ora antrenamentului, mă pornesc cu mare bucurie în suflet, știind că în timpul apropiat, intru pe tatami împreună cu colegii de antrenament.

Îmi place că e o artă într-o continuă evoluție. Te simți liber la antrenamente și nu persistă acea atmosferă apăsătoare din școlile tradiționale de arte marțiale.

Apreciez mult că în luptă învinge cel care e mai deștept, inteligent. Da, așa e, asemenea jocului de șah. Fiecare mișcare fie te apropie sau îndepărtează de victorie. De multe ori nici forța sau greutatea corporală nu te salvează.

Personal când particip la competiții sau fac sparring la antrenamente nu mă deranjează câștig sau pierd. Sunt absorbit de mișcare, e o extraordinară senzație. În acele clipe rezultatul nu contează.

Probabil în precedentul aliniat am scris despre ceva invizibil, despre ceva ce nu poate fi pipăit sau văzut cu ochiul liber, dar credeți-mă, cu siguranță poate fi trăit.

sursa: sergiudobrea.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog