BlogPost.Timpul.md

Altruismul ne face mai fericiţi la serviciu

1d72af47c9757f63625c2581a0e80d6d

Persoanele care îşi ajută colegii de serviciu sunt mai fericite decât restul angajaţilor, mai dedicate muncii pe care o au de efectuat şi au mai puţine şanse să demisioneze, susţin cercetătorii de la Şcoala de Afaceri Publice La Follette, din cadrul Universităţii din Wisconsin-Madison.

„Descoperirile noastre subliniază un lucru simplu, dar profund despre altruism: a-i ajuta pe alţii ne face mai fericiţi”, a declarat profesorul Donald Moynihan. Această atitudine funcţionează ca un sistem de recompensare la nivel psihologic, explică specialistul.

Pentru a stabili legătura dintre fericire şi altruismul la locul de muncă, cercetarea a analizat două studii. Rezultatele unuia dintre acestea, Wisconsin Longitudinal Study, au arătat că acele persoane care au declarat că este important să îţi ajuţi colegii de muncă au susţinut trei decade mai târziu că sunt mai fericiţi cu viaţa lor. La cercetare au participat peste 10.000 de absolvenţi de liceu din Wisconsin, din promoţia 1957.

Rezultate asemănătoare cu privire la asocierea altruismului la serviciu cu fericirea au reieşit şi din analiza datelor General Social Survey, program naţional de colectare a informaţiilor concentrat asupra cercetărilor ştiinţifice cu privire la structura şi dezvoltarea societăţii americane.

Studii anterioare au subliniat puterea altruismului asupra stării noastre de fericire. Beneficiile acestei atitudini se extind şi asupra stării noastre de sănătate. O cercetare publicată în revista Health Psychology a arătat că există o legătură între altruism şi longevitate, demonstrând că voluntarii care lucrează pentru a-i ajuta pe alţii, nu din raţiuni egoiste, trăiesc mai mult. O altă cercetare, efectuată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Carnegie Mellon arăta că această activitate contribuie la micşorarea tensiunii arteriale.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog