BlogPost.Timpul.md

Mentalitatea poliţiei

73446_555131241217537_1998211472_n-1
Imagine:facebook.com
 

Poliţia iese la vânătoarea de vitezomani. O lună, până pe 31 august 2013! Cu tot arsenalul din dotare: radare, maşini-capcană, inspectori pe traseu.

„În legătură cu numărul mare de accidente de circulație produse în ultimul timp din cauza excesului de viteză, în perioada 28 iulie – 31 august, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Viteza”, anunţă un comunicat de presă al instituţiei.

„Oamenii legii vor monitoriza, vor stopa, vor sancționa şoferii (…) explicându-le importanța încălcărilor comise”.

Nu cred! Adică, îi cred că vor sancţiona şi vor stopa, dar nu vor explica! Să explic ce cred eu.

Trei (!) maşini ale poliţiei patrulare, noi-frumuşele-verzi, erau ieri pe Albişoara, una după alta. Evident, pe porţiuni unde le este comod să „vâneze”, nu acolo unde se produc accidente. De trei ani merg, zi de zi, la serviciu pe strada Albişoara. Credeţi-mă, poliţia nu este acolo unde se produc accidente.

Dar unde aţi fost prinşi voi pentru viteză? Pe drum la aeroport, pe viaduct, la ieşirea din oraş înspre Leuşeni. Nu v-aţi simţit penibil să mergeţi pe aici cu 50 de km/h? În schimb, poliţiei îi este comod să „vâneze” aici, chiar dacă oamenii mor în viteză în altă parte.

Ieri, o mașină a Poliţiei Patrulare a fost accidentată de un microbuz de rută de pe linia 163, în timpul operaţiunii „Girofar”. Poate aţi văzut cum opt maşini, noi-frumuşele-verzi, goneau alături de una ale pompierilor, la vânătoarea şoferilor care nu acordă prioritate girofarului.

Iată că una din ele s-a ciocnit cu un microbus de pasageri. Evident, şoferul microbuzului e vinovat! Dar cum rămâne cu regula care obligă posesorul girofarului să se convingă, mai întâi, că trecerea i se permite? Vă implor, nu mai organizaţi operaţiuni de educare ale şoferilor, în condiţiile în care poliţiştii strică averea de stat şi dau în microbuze de rută!

masina_politie

 

Citeam anterior un raport făcut de experţii britanici vizavi de siguranţa rutieră în Moldova. Ei se arătau şocaţi de faptul că la noi e posibil un accident la locul altui accident, anume din cauza poliţiei care a parcat anapoda sau nu a securizat zona cumsecade.

Reforma poliţiei nu constă în maşini noi, ci în schimbarea mentalităţii. Cum credeţi, s-a schimbat mentalitatea?

sursa: cibotaru.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Doru

eu numai Girofar nu vad aici :-/

Iulie 31, 2013 at 11:30 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog