- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

Piersici pe grill cu crumble de migdale

Scris de: 3blogpost la data Iulie 30, 2013 @ 10:05 in Culinărie | No Comments

Anul acesta avem nişte piersici extraordinari, îi mănînc şi îi savurez cu mare drag. Sunt super potriviţi pentru o grămadă de deserturi de vară care mai stau în mintea mea în lista de aşteptare. În acest week end am gătit un desert foarte rapid, mi-a luat maxim 20 min pentru un desert delicios, uşurel şi sănătos.

Ingrediente:
2 piersici mari, nu foarte coapte însă să se dezlipească fructul de pe sîmbure
Pentru crumble:
2 linguri de făină
30 g de unt, un boţ cît o nucă
1 lingură de fulgi de ovăz
10-15 migdale tocate, sau 1 lingură de fulgi de migdale din comerţ
1 lingură de zahăr brun, se poate folosi şi alb
cîteva frunzuliţe de mentă pentru decor

Tăiem piersicile în jumătate, scoatem sîmburii, şi le punem în tigaia grill, la foc mediu spre mare, cu faţa tăiată în jos. Dacă vă place scorţişoara îi puteţi presăra cu puţin praf de scorţisoară. Datorită conţinutului mare de glucoză în fructe, acestea vor începe să se caramelizeze rapid. Peste 2 minute le întoarceţi pe cealaltă parte şi stingeţi flacăra. Lăsaţi să stea în tigaie pînă este gata crumble-ul.

Pregătim mixul pentru crumble. Nici că se putea fi mai simplu. Amestecăm toate ingredientele şi le frămîntăm un pic cu degetele ca să distribuim untul şi să obţinem un amestec similar cu unele firimituri măricele. Acum aveţi 2 opţiuni, puteţi coace amestecul în cuptor la 180 C pînă se rumeneşte sau îl gătiţi în tigaie la foc mediu. În tigaie e mult mai rapid şi mai simplu, deci eu am optat pentru acestă variantă. Trebuie însă să fim atenţi şi să amestecăm la fiecare 1-2 min, ca să nu se ardă. E gata atunci cînd s-a rumenit frumos şi toată casa e pătrunsă de un miros plăcut de aluat copt cu nuci.

Asamblăm desertul. Punem jumătăţile de piersici în farfurie şi presărăm generos cu crumble. Decorăm cu frunze de mentă.
În poză sunt doar 3 bucăţi căci una n-a mai ajuns în farfurie, am păpat-o imediat. :)

Dacă doriţi puteţi servi desertul cu o bilă de îngheţată de vanile. Ce poate fi mai bun decît atît.

Poftă bună!

sursa: bucataresele.md [1]

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/07/30/piersici-pe-grill-cu-crumble-de-migdale/

URLs in this post:

[1] bucataresele.md: http://bucataresele.md/article/piersici-pe-grill-cu-crumble-de-migdale

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.