- BLOGPOST.timpul.md - http://blogpost.timpul.md -

După ce a pus banca pe burtă, Aureliu Cincilei a fost numit vice-guvernator la BNM?

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iulie 29, 2013 @ 10:34 in Actualitate | No Comments

Aureliu Cincilei, numit recent vice la BNM [1], a ocupat funcția de președinte al Eurocreditbank, unde statul are o cotă de peste 20%, pe care încearcă o vândă de ceva ani, iar acum este în prag de faliment.

Astăzi a fost publicată o informație precum că Eurocreditbank riscă să rămână fără licență [2], aflându-se în aceeași situație ca și Banca de Economii – lipsă de resurse suficiente pentru îndeplinirea condițiilor BNM (condițiilor legale).

Cu toate că statul a pierdut în fiecare an, pentru că nu putea vinde acțiunile și din cauza managementului defectuos, Cincilei a fost fost numit recent vice la BNM [1].

Întrebarea, care apare cu siguranță la toți, este cum să pui să administreze sistemul bancar național o persoană care a îngropat banca la care a fost președinte?

Păi, din nou ne convingem că în Moldova nu se pun în funcție cei care merită, care sunt specialiști în domeniu și nici cei care ar putea să facă ceva cu adevărat și cunosc domeniul corect, executând totul așa cum trebuie și legal, dar sunt înaintați și confirmați candidați la sprânceană, la sprânceana politică.

Mandatul adjunctilor este pe 7 ani. Deci, în față ne așteaptă 7 ani de experiență ”lăudabilă” a Domnului Cincilei, avută la Eurocreditbank, care acum riscă să rămână fără licență.

Nasol ar fi dacă printre documente s-ar găsi și scrisori către Eurocreditbank, din adresa BNM, semnate de Dl Aureliu vice-guvernatorul, prin care să transmită: ”În perioada ultimilor 2 ani ați avut o activitate defectuasă, care a prejudiciat acționarii, printre care și statul, iar din acest motiv interzicem să mai luați bani la depozit și vă avertizez că rămâneți fără licență, în termen scurt”. Da, ar fi nasol și de râsul curcilor, cum se spune prin popor.

Vai de Moldova… își merită conducerea.

ecb [3]

 

blogpostt [4]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [5] pe TWITTER [6]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: http://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: http://blogpost.timpul.md/2013/07/29/dupa-ce-a-pus-banca-pe-burta-aureliu-cincilei-a-fost-numit-vice-guvernator-la-bnm/

URLs in this post:

[1] numit recent vice la BNM: http://bancamea.md/news/banca-naionala-a-moldovei-va-avea-2-viceguvernatori-noi-ion-sturzu-i-aureliu-cincilei

[2] publicată o informație precum că Eurocreditbank riscă să rămână fără licență: http://comerzan.info/opinie-proprie/o-banca-cu-participatie-de-stat-risca-sa-ramana-fara-licenta/

[3] Image: http://blogpost.timpul.md/wp-content/uploads/2013/07/ecb.png

[4] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[5] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[6] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.