BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net29.07.2013

După ce a pus banca pe burtă, Aureliu Cincilei a fost numit vice-guvernator la BNM?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Aureliu Cincilei, numit recent vice la BNM, a ocupat funcția de președinte al Eurocreditbank, unde statul are o cotă de peste 20%, pe care încearcă o vândă de ceva ani, iar acum este în prag de faliment.

Astăzi a fost publicată o informație precum că Eurocreditbank riscă să rămână fără licență, aflându-se în aceeași situație ca și Banca de Economii – lipsă de resurse suficiente pentru îndeplinirea condițiilor BNM (condițiilor legale).

Cu toate că statul a pierdut în fiecare an, pentru că nu putea vinde acțiunile și din cauza managementului defectuos, Cincilei a fost fost numit recent vice la BNM.

Întrebarea, care apare cu siguranță la toți, este cum să pui să administreze sistemul bancar național o persoană care a îngropat banca la care a fost președinte?

Păi, din nou ne convingem că în Moldova nu se pun în funcție cei care merită, care sunt specialiști în domeniu și nici cei care ar putea să facă ceva cu adevărat și cunosc domeniul corect, executând totul așa cum trebuie și legal, dar sunt înaintați și confirmați candidați la sprânceană, la sprânceana politică.

Mandatul adjunctilor este pe 7 ani. Deci, în față ne așteaptă 7 ani de experiență ”lăudabilă” a Domnului Cincilei, avută la Eurocreditbank, care acum riscă să rămână fără licență.

Nasol ar fi dacă printre documente s-ar găsi și scrisori către Eurocreditbank, din adresa BNM, semnate de Dl Aureliu vice-guvernatorul, prin care să transmită: ”În perioada ultimilor 2 ani ați avut o activitate defectuasă, care a prejudiciat acționarii, printre care și statul, iar din acest motiv interzicem să mai luați bani la depozit și vă avertizez că rămâneți fără licență, în termen scurt”. Da, ar fi nasol și de râsul curcilor, cum se spune prin popor.

Vai de Moldova… își merită conducerea.

ecb

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog