BlogPost.Timpul.md

Despre valoarea momentelor

Era o duminică banală, o zi în care îmi doream să îmi aparțin doar mie însămi, iar universul se termina la ușa  casei mele. După o săptămână de du-te vino, ”alo, bună ce faci?” ”azi avem 3 întâlniri, 4 traininguri”,” nu uita să pregătești informația necesară” și multe altele, așteptam duminica ca pe o salvare de rutină năucitoare. În bucătăria scaldată de lumină, îmi savuram încet, fără graba dejunul. În timp ce sorbeam cafeaua de cicoare, singură, din senin m-a cuprins un sentiment atât de intens,cald și nostalgic venit de acolo, unde am trăit momente de neuitat…

”Scoală, scoală, fată hăi, că la poartă-s doi flăcăi” – cu aceste cuvinte mama obișnuia să ne trezească pe mine și pe sor-mea. Trezirea noastră începea mult după ora la care lumea lua dejunul și se termina mai aproape de miezul zilei. În ”chinurile” noastre de a ne trezi definitiv și la rugămințile insistente ale mamei de ”a face ochi”, de la bucătărie veneau aromele inconfundabile ale prânzului de duminică. Pe la 12, mama reușea să ne strângă pe toți . La bucătărie, pe masă ne aștepta aburind mămăliguța abia scoasă din ceaun, scrobul, brânza de oi și tocănița. Era masa de reuniune, timpul pentru a discuta despre tot și despre toate, era momentul în care spiritul de familie era  viu și puternic, era atmosfera de duminică în care ne bucuram că ne avem unul pe altul și suntem toți sănătoși.

Dor.

Mi-e dor de duminicile în care mama făcea mămăliguță, iar tata turna vin roșu în pahare și zicea : Să fim sănătoși și sughiț bun la toți cei care nu-s cu noi!”

sursa: nativozian.wordpress.com

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (5 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog