BlogPost.Timpul.md
blog.galbur.md29.07.2013

Ce s-a întâmplat cu noi?

 
Bloggeri / autori

Dragoş Galbur

blog.galbur.md

născut: 07.05.1988 or. Bălți, Republica Moldovastudii: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bălți. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Facultatea Stomatologie. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Rezidențiat în Stomatologia Generală. Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Drept, Științe penale și Criminologie.limbi vorbite: româna, rusa, engleza, franceza, araba. activități: foarte multe

 
 

N-am scris mai mult de o lună pe blog și n-aș fi scris, cu plăcere, încă cam pe atât. De ce? Pentru că nu am inspirație, dar și pentru că nu mai văd niciun rost să scriu. Nici pentru mine, nici pentru alții. De ce scriu acum? Nu știu.

Am mai bine de 2 săptămâni de când m-am șters de pe facebook, de când m-am deconectat de la lumea virtuală și am încercat să o redescoper altfel pe cea reală. Și ce găsesc? Căcat! Nu că nu știam anterior de asta, doar că nu-i simțeam mirosul. Peste tot, în țară, în oameni, în sufletele lor, în mințile lor, în comportament, în tot. Și dacă pe internet ai posibilitatea să nu-i accepți pe cei care nu-ți plac și să-i ștergi din lista ta sau să-i blochezi, în realitate nu poți.

Am înțeles că am ajuns o societate de indiferenți, dar și impotenți, în care doar cei cu o imaginație bogată mai au puterea și inspirația de a-și face iluzii frumoase că trăiesc într-o țară frumoasă cu oameni dulci și frumoși. Ei, o fi țara frumoasă, dar ce folos, dacă oamenii ei sunt de căcat. Am ajuns să acceptăm să fim umiliți și furați de cui nu îi este lene, frustrările și nedumeririle vărsându-li-ne la o halbă de bere sau, cel mai des, pe internet, că-i mai comod așa.

Mereu am știut și simțit că suntem dezbinați, dar acum am aflat, cu stupoare, cât de tare suntem dezbinați. Români și ruși, Mitropolia Basarabiei și Mitropolia Moldovei, comuniști și liberali, Moldcell și Orange, ai noștri și ai voștri, etc. Și ce facem? Găsim vinovații în ruși, români, evrei, etc., că doar noi suntem de aur. Ei bine, o să vă dezamăgesc. Suntem de căcat!

Am ajuns să ne mințim fără scrupule, făcând din asta o tradiție națională și uitându-mă în societate, văd că lucrurile stau altfel, că nu rusul îl fură și trădează pe moldovean, ci moldoveanul pe moldovean; că nu rusul e mai harnic, ci moldoveanul e mai leneș; că nu rusul nu vrea să vorbească limba română, ci moldoveanul nu vrea să o vorbească; și lista e atât de lungă. Și când îi spui moldoveanului, ia, băi, și schimbă-te, el, te înjură în rusă și e mai mândru de asta ca niciodată. Suntem o adunătură de nimicuri. O nimicnicie. Vorba cântecului – suntem organizați într-o mare dezorganizare. Și din tot căcatul care-l avem în jurul nostru și în noi, mai avem tupeul să pretindem la frumos. Asta da calitate!

Nu mai sper la nimic, nu mai sper să schimb nici lumea, nici țara, nici să mut munții din loc și nici să aduc marea mai aproape. Nimic. Văd că cei din jurul meu la fel nu au nevoie de schimbări. Ne-am prea deprins să trăim în propriul căcat și încă să mai strigăm că alții, de fapt, sunt porci. Știți voi cine. De ce folosesc atât de des cuvântul căcat în această postare? Pentru că asta suntem noi – o țară de căcat cu oameni de căcat, condusă de oameni cu și mai mult căcat în ei. Atât.

Dintotdeauna am știut că problema este în noi, dar aveam nevoie de o confirmare. Am găsit-o. Nu ne opunem schimbării, ci ideii de a fi schimbaţi.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deportatul

1.Mă bucuram că este un Dragoş Galbur. E omeneşte de a trece prin perioade de pesimism, „că am ajuns o societate de indiferenți, dar și impotenți”. Sper că mă voi bucura şi mai departe că este, a rămas acelaş pe care l-am ştiut citindu-l, un Dragoş Galbur. Eşti un patriot şi luptător. Sunt încrezut că vei rămâne aşa, patriot şi luptător! Capul sus!!!
2.La începutul anilor 90 în presă („Mesagerul”) era publicată o instrucţiune a KGB-ului, în care era un punct, în care se cerea de a aduce cetăţenii la starea de pesimism, incertitudene, neîncrederea în propriile forţe.
3.Tot în acea instrucţiune KGB-istă era şi despre dezbinare. Scrii: – „Mereu am știut și simțit că suntem dezbinați, dar acum am aflat, cu stupoare, cât de tare suntem dezbinați.”.
– Pentru ce a apărut P.LIBERAL.DM cu doctrină conservatoare (?) a lui Filat (care venind din România a guvernat cu P.Lucinschii venit de la Moscova), în timp ce era P.L.LIBERAL cu Deputata Dna Pavlicenco şi P.LIBERAL cu Primarul D. Chirtoacă?
– Pentru ce la alegerile locale pentru Primăria Chişinăului împreună cu Dodon se bătea cu înverşunare în D.Chirtoacă de acei care strigă cel mai tare „Unirea”?
– De ce „anticomuniştii şi proeuropenii” PLDM (Filat, Leancă) şi PD (Lupu, Corman) au fost împotriva Decretelor lui Ghimpu (ocupaţia sovietică, condamnarea comunismului, retragerea Armatei Rusiei)?
– De ce Hadîrcă & CO la Conferinţile republicane a PL nu au spus nimica de „reformare”, dar au dezbinat PL pentru a fi „reformat”, acuma încercînd să mai facă un partid unde a mai fi cuvîntul „liberal”?
4.”Nu ne opunem schimbării, ci ideii de a fi schimbaţi.”. Real ne opunem şi schimbării – masiv (noi, cetăţenii RM) am votat pe foştii membrii biroului pc rssm (Snegur, P.Lucinskii, Voronin) şi colegii la lui P.Lucinschii (Filat, Diacov) ş a lui Voronin (Lupu, Plahotniuc) şi acuma Filat-Leancă, şi Lupu-Corman. Ei guvernînd au devenit mulmilionari în Euro, dar cetăţenii RM au devenit cei mai săraci din Europa. Şi îi preferăm şi mai departe dengrîndu-i pe Ghimpu, Chirtoacă
Ideile de a fi schimbări (în direcţia dorită de cineva) sunt expuse de jurnaliştii, comentatorii politici, blogheri, ONG-rile media „independente”, dar „cumpărate şi răscumpărate” de propaganda Rusiei şi oligarhii „trei Vlazi” – Voronin, Filat, Plahotniuc, şi alţii (Fraţii Ţopa, …). „Vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”
5. Dragoş, eşti tînăr. Nu abandona lupta, altfel vei regreta peste ani. Uniţi-vă cei cu Demnitate. Din suflet îţi doresc să rămâi aşa dupa cum eu te închipui, toate cele bune. Doamne ajută!

August 1, 2013 at 07:15 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
blog.galbur.md10.12.2013

Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO]

 

Astfel arată Aleea Clasicilor Români din Bălți după ce ieri, câțiva necunoscuți au vandalizat-o, distrugând o bancă și un felinar. De ce și pentru ce, nu se știe, dar straniu este faptul că acest loc se află exact în centrul orașului, unde sunt amplasate camere video de supraveghere și unde patrulează non-stop carabinierii, sau cel... (1 Aleea Clasicilor Români din Bălți a fost vandalizată [FOTO] )

blog.galbur.md02.08.2013

Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate

 

Din data de 12.08.2013, va intra în vigoare Legea 175/06.06.2013, de modificare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Elementul de noutate constă în modificarea termenelor de valabilitate a paşapoartelor, precum şi a taxelor aferente, după cum urmează: 1. Valabilitatea: – 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani –... (1 Modificări la Legea 248/2006 privind libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate )

blog.galbur.md27.05.2013

Ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu către soția sa Maria

 

«Scumpa mea Rica, Am stat cu capul sus şi fără teamă în faţa judecăţii, după cum stau şi-n faţa Justiţiei Supreme. Aşa să stai şi tu! Nimeni în această ţară nu a servit poporul de jos cu atâta dragoste, pasiune, dezinteres, cum am servit eu. I-am dat totul, de la muncă până la banul nostru,... (1 Ultima scrisoare a Mareșalului Ion Antonescu către soția sa Maria )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog