BlogPost.Timpul.md

Nivelul de utilizare a energiei regenerabile creşte rapid în toată lumea

18_turbine_shutterstock_06_5f0f993125

Energia regenerabilă ar putea deveni cea de-a doua mare sursă de energie electrică în lume, după cărbune, până în 2016, arată raportul care expune o perspectivă pe cinci ani, publicat de Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA), informează Associated Press.

În ţările în curs de dezvoltare sunt construite tot mai multe centrale eoliene, solare şi hidroelectrice pentru a combate problemele de poluare şi, în acelaşi timp, pentru a asigura cererea de energie. În plus, pe anumite pieţe, costurile pentru energia regenerabilă au scăzut sub cele pentru sursele tradiţionale de energie, precum cărbune, gaze naturale sau petrol.

Aproximativ 80% din energia regenerabilă produsă provine din hidroenergie, despre care grupurile care militează pentru protejarea mediului, dar şi unii experţi în probleme de durabilitate susţin că ar putea deteriora ecosistemele râurilor prin necesitatea construirii barajelor. Acest segment înregistrează cea mai rapidă creştere, iar în următorii cinci ani ar putea creşte cu aproximativ 40 de procente, urmând ca până în 2018 să însumeze un sfert din totalul mixului energetic global.

Energia regenerabilă eoliană, solară, geotermală sau derivată din plante ar putea creşte până în 2018 la 8% din totalul resurselor de energie din lume, o valoare dublă faţă de cea din 2011, de doar 4%.
Şi utilizarea biocombustibilului ar putea înregistra o creştere, dar mai lentă, din cauza lipsei unei tehnologii care să utilizeze reziduurile plantelor sau culturi speciale pentru biocarburanţi.

Maria van der Hoeven, directorul executiv al IEA, a declarat că cel mai mare impediment în creşterea energiei regenerabile este modificarea politicilor energetice care ar putea conduce la creşterea riscului pentru investitori, scrie semneletimpului.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog