BlogPost.Timpul.md

Misterul personalităţii umane: ereditatea sau mediul ne face ceea ce suntem?

personalitate

Te-ai întrebat vreodată care dintre trăsăturile proprii reflectă amprenta mediului de viaţă asupra felului tău de a fi şi care sunt moştenite de la părinţi? Pornind de la cazul copiilor înfiaţi, mai similari comportamental părinţilor adoptivi decât celor biologici, un nou studiu de specialitate publicat în jurnalul Biology Lettersîncearcă să reliefeze influenţa factorului de mediu asupra dezvoltării personalităţii.

Cercetarea, desfăşurată pe o anumită specie de păsări (cintezele sau zebrele australiene), a vizat, în primă fază, observarea caracteristicilor acestora într-un mediu de viaţă diferit de cel obişnuit, facilitând ulterior formarea de perechi şi, implicit, procesul de depunere a ouălor. Această a doua fază a culminat cu inversarea perechilor între ele, astfel încât, în cele din urmă, păsările nu au clocit propriile ouă, ci pe ale altor serii de cinteze. Caracteristicile puilor rezultaţi, între care şi dimensiunile acestora, au fost analizate apoi la maturitate, observându-se că influenţa primordială asupra dezvoltării lor a avut-o bagajul genetic.

Întrucât studiul reprezintă un mic pas realizat în direcţia clarificării subiectului „ereditate versus mediu”, rezultatele sale neputând fi extinse în mod automat la nivelul dezvoltării personalităţii umane, rămân încă nerezolvate anumite întrebări importante: Devenim ceea ce suntem datorită genelor pe care le moştenim sau prin puterea mediului în care trăim? Se poate face o departajare clară a influenţei exercitate de aceşti doi factori opuşi? În ce măsură alegerile personale pot să ne ridice deasupra determinismului ereditar şi social la care suntem supuşi şi care ne defineşte personalitatea?

Aceste reflecţii îşi vor găsi cu siguranţă răspunsul în studiile viitoare care, asemenea celui citat, vor aşeza încă o piesă de clarificare în puzzle-ul reprezentat de misterul personalităţii umane.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog