BlogPost.Timpul.md

Femeile care muncesc până la vârste înaintate sunt mai sănătoase

60479423

Femeile care muncesc până la vârste mai înaintate se pare că se bucură de o sănătate mult mai bună decât cele de aceeaşi vârstă, care nu lucrează, potrivit unui nou studiu din Coreea de Sud.

Cercetătorii au descoperit că femeile muncitoare, care se află în stadiul de post-menopauză, sunt cu 34% mai puţin predispuse să sufere de aşa-numitul sindrom metabolic, o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet, în comparaţie cu cele care nu lucrează. Alte studii anterioare au relevat, de asemenea, că persoanele care lucrează, în afară de faptul că au o situaţie financiară mai bună, sunt mai active din punct de vedere fizic, ceea ce influenţează riscul de a suferi de sindromul metabolic, care presupune, printre altele, o presiune arterială înaltă, un nivel de colesterol peste limitele normale, o talie mare şi rezistenţă la insulină.

Pentru acest studiu s-au folosit date din anii 2007-2009 a 3.141 de femei coreene aflate în premenopauză (vârste de aproximativ 35 de ani) şi cele a 2.115 femei (vârste cuprinse între 59 şi 65 de ani) aflate în postmenopauză, pentru a stabili posibila legătură între statutul de muncitoare şi sindromul metabolic. Dintre femeile aflate în postmenopauză, 55% dintre cele care nu lucrau îndeplineau condiţiile pentru a suferi de sindromul metabolic, în timp ce 42% dintre cele care lucrau prezentau aceleaşi condiţii. Dintre cele aflate în premenopauză, 15% dintre cele care nu lucrau îndeplineau criteriile pentru a suferi de sindromul metabolic, în comparaţie cu 13% dintre cele care lucrau.

Oamenii de ştiinţă cred că există câteva explicaţii pentru legătura dintre sindromul metabolic şi statutul de lucrătoare. Una dintre acestea ar fi că femeile care se află în postmenopauză şi lucrează sunt mai active decât celelalte şi prin urmare mai puţin predispuse la sedentarism şi obezitate, scrie semneletimpului.ro

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (1 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (0 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

  来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   传 真:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq &

'Un verso en lugar de inspiración en el canción,Gafas de sol Ray Ban Barato, 'Man A Mirror ',Gafas Ray Ban …

A continuación se presentan análisis de los lugares que visita (o va a visitar aún) en su. CliffObviously,Barato Nike Air …

Descubra jugar agresivamente poker la utilización de este tipo de juego,zapatos air jordan Outlet, alternativa en sus preocupaciones es casi …

  It's possible to bet any amount in the event that it's in the table minimum and maximum.One-roll bets differ …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog