BlogPost.Timpul.md

Despre cititul altor suflete

Un oarecare site care vânează bloguri şi preia articole diverse, având acelaşi scop ca alte mii de site-uri – “oamenii să citească”, mi-a dat follow pe twitter. Am intrat pe site, m-am uitat la articolele alea şi mi-am zis că degeaba ei mi-au dat mie follow.

De-atâta că eu nu scriu ceea ce se vinde în ziua de azi. Lumea e (în)setată să consume informaţie aparent utilă, care le-ar potoli pofta permanentă la care e expus creierul nostru în epoca internetului. O reţetă, o bârfă, un scandal, studii şi statistici visate de către alţi oameni. Oamenilor nu le trebuie să citească chestii mai de suflet, care să pună oleacă şi inima în mişcare, în sens de accelerarea aia trezită de emoţie, pentru că eu tot îs de părerea că inima e doar un muşchi şi totul e în cap. Nu zic de postările mele niorlăitoare, nobody gives a shit about that. Zic de lumea care scrie pe blog despre o carte sau o piesă de teatru (cele mai banale exemple) la care a plâns sau a râs şi îşi descrie emoţiile alea în foarte multe cuvinte. Nimeni nu o să preia aşa articol. Nimeni nu o să citească, să se inspire, să simpatizeze, să înţeleagă, să vrea, până la urmă să citească cartea aia sau să vadă piesa de teatru. Pentru că… nu ştiu, poate nu au timp. Sau poate nu le pasă? Nu vreau să mă pun pe ghicit, dar e trist nu ştiu cum că lumea se hrăneşte doar cu informaţie brută, obiectivizată până-n rădăcini, nesinceră, la urma urmei.

Eu cred că toţi au nevoie de un refugiu, de ceva de suflet, de un blablabla metaforic în care să te regăseşti, două-trei fraze atât de simple, dar care au un sens aparte pentru tine.  Şi dacă tot majoritatea nu au timp să citească cărţi, de ce să nu strecori unul, două, trei articole din astea în doza zilnică de citit articole? Sau asta deja nu mai face parte din categoria blogging? Eu aş zice că s-ar consuma. Oamenilor ce le dai, aceea consumă, când vine vorba de informaţie. Mai ales că bloguri din categoria “personale” avem destule în Moldova. Şi bune.

sursa: choopachoops.wordpress.com

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: , ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Descoperire științifică de excepție la Chișinău

 

Un matematician moldovean soluționează o problemă formulată de către renumitul matematician francez Poincaré acum 130 de ani. Se numește Mihail Popa, este doctor habilitat, profesor universitar, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Matematică și Informatică (IMI). A împlinit anul acesta 65 ani şi este unul din cercetătorii adevăraţi de la noi care munceşte cu onestitate şi cu... (0 Descoperire științifică de excepție la Chișinău )

Rușinea… de a fi moldovean

 

Ce fel de nație suntem noi, moldovenii? Îi aud pe unii care spun că sunt mândri că’s moldoveni. Ridică mândria la rang de virtute și se umflă în pene ca niște curcani plouați. Cum să te mândrești că ești moldovean când niște dobitoci, moldoveni mândri, au violat două suflete amărâte: într-un sat o femeie gravidă,... (6 Rușinea… de a fi moldovean )

Violează un scenariu bun din viață

 

în moldova nu se fac filme. cică nu avem scenarii. sau, de fapt, nu avem scenariști. pentru că scenarii avem, mai dă domnu, în fiecare zi la știrile pro tv. acum am intrat în perioada violurilor. epidemia violurilor. violăm tot de la capre la gravide și downi. uite un scenariu  bun: șapte tipi o violează... (0 Violează un scenariu bun din viață )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos …

Estos instrumentos financieros no son por lo general no son el actual más fácil para localizar. Básicamente esto puede ser …

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero …

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog