BlogPost.Timpul.md
25.07.2013

PL totuşi se reformează?! Chirtoacă preia conducerea partidului?

 
Bloggeri / autori

Veaceslav Balacci

 
 

ghimpu-chirtoaca
 

Never say never! Incredibil, dar scopul iniţial declarat al grupului „reformatorilor” din PL se pare că e pe cale de a fi atins. „Reformatorii” au anunțat recent că îşi văd de propriul proiect politic, pasibil a fi lansat în toamnă, astfel dinamizând niţel piaţa politică de la Chişinău, devenită cam amorfă de la Coaliţie încoace.

Mai multe surse din interiorul PL vorbesc despre faptul că în calitate de paratrăsnet pentru migrarea membrilor spre proiectul „reformatorilor”, în toamnă urmează a fi convocat congresul partidului, la care Mihai Ghimpu îi va transmite conducerea formaţiunii lui Dorin Chirtoacă.

Spusele surselor sunt confirmate şi de fenomenele simptomatice din mass media. Dorin Chirtoacă devine tot mai prezent în public cu luări de poziţii şi atitudine din numele partidului, trecând cumva în pole position, în detrimentul lui Mihai Ghimpu. Un exemplu bun de adus este mediatizarea evenimentelor din timpul recentei vizite a preşedintelui Băsescu la Chişinău, la care Chirtoacă a apărut mai mult în calitate de lider politic decât de primar al capitalei, dar şi recenta participare la Reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic.

Să fie vorba de un instinct de conservare a partidului, hărţuit după trecerea în opoziţie de epurarea exponenţilor „nereformaţi” ai PL din administraţia publică centrală, dar şi de activismul „reformatorilor” în teritoriu, care tind să spargă unele organizaţii raionale ale liberalilor? Sau, aşa cum a scris ieri Veaceslav Burlac, de un reflex al liderului liberalilor de a păstra partidul „în familie”? Până la urmă poate fi şi una, şi alta, fiind cert un singur lucru: e vorba de o fentă de răspuns la lansarea proiectului politic al „reformatorilor”. Nu este un mare secret că mai mulţi membri ai PL vor fi tentaţi să aleagă între Ghimpu şi „reformatori” calea a treia, adică Dorin Chirtoacă.

Aşa ori altfel, vedem că proiectul „reformatorilor” începe să merite atenţie, provocând nişte mişcări interesante în viaţa politică de la Chişinău. Să vedem dacă noul proiect va găsi o traiectorie de start care îi va asigura viabilitatea, sau se va sparge de manevrele şi aşii din mâneca lui Mihai Ghimpu. Dacă tot avem parte de o vară cam răcoroasă, se pare că se anunţă o toamnă fierbinte! Cel puţin la figurat…

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anton

REFORMĂ nu presupune doar schimbarea cucoanelor, ci și a principiilor.

August 1, 2013 at 18:23 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Pagină web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
04.10.2013

Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL!

 

La 16 septembrie, după ce tânărul şi zglobiul general al Vămii moldoveneşti a încercat să-mi închidă gura prin nişte acuzaţii de doi bani, făcute public şi fără prezentarea cărorva probe, cu încălcarea prezumţiei nevinovăţiei şi dreptului la apărare, i-am adresat lui Baliţchi o cerere prealabilă prin care am solicitat DEZMINŢIREA informaţiei calomnioase. Prin acea cerere i-am solicitat de asemenea... (3 Subsecvent, RELIEFEZ: Tudor, LASĂ FU®MATUL! )

20.09.2013

EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON

 

 Continuare. Vezi şi Partea I.  O să recunosc că protagonistul nostru de azi era planificat pentru a fi abordat într-una din părţile de la urmă ale serialului, acesta fiind nici pe departe cea mai grea piesă din banda lui Bandiţchi. Însă, dacă tot celebrăm azi prima anversare de o săptămână de la conferinţa de presă din... (0 EXCLUSIV! Deconspirarea bandei lui VALET. Partea II. Adrian Morărescu, MILIONARUL din… CARTON )

16.09.2013

Cerere prealabilă lui BALIŢCHI

 

               Adresată public şi depusă pe suport de hârtie în căsuţa poştală a Serviciului Vamal Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER! (0 Cerere prealabilă lui BALIŢCHI )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos…

Estos instrumentos financieros no son por lo general no son el actual más fácil para localizar. Básicamente esto puede ser…

来源: 当前位置  压瓦机|折弯机|剪板机|角驰Ⅲ|c型钢机|840压瓦机|860压瓦机|900压瓦机|彩钢瓦设备|双层压瓦机|天槽地沟机|三维扣板机|泡沫切割机|复合&#264

These pieces really set a standard in the inrsutdy.

De apariencia, divinas. En mi opinión preteblamonbe hubiera ido mejor con azúcar glass, probablemente menos granulosas y más finas, pero…

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog